Η Σικελία φλέγεται - 36 φωτιές ξέσπασαν στο νησί, απομάκρυναν πολίτες και τουρίστες δια θαλάσσης (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 22:22 Η Σικελία φλέγεται - 36 φωτιές ξέσπασαν στο νησί, απομάκρυναν πολίτες και τουρίστες δια θαλάσσης (βίντεο)

Απειλήθηκαν από τις φλόγες ένα ξενοδοχείο και το αεροδρόμιο της πόλης Τράπανι

Σειρά πυρκαγιών με τον αριθμό τους να φτάνει τις... 36 ξέσπασαν σήμερα στο νησί της Σικελίας, με σοβαρά προβλήματα για τους κατοίκους του νησιού και τους τουρίστες.

Κλειστό παρέμεινε μέχρι αργά το απόγευμα το αεροδρόμιο της πόλης Τράπανι. Πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή δίπλα στους διαδρόμους απογείωσης και μετά τη μεγάλη βοήθεια του ιταλικού στρατού στην κατάσβεση με τη χρήση των ελικοπτέρων του ο αερολιμένας μπόρεσε πριν από λίγο να ξαναρχίσει να λειτουργεί.

Στην περιοχή Σκοπέλο, έξω από την πόλη Τράπανι, ξενοδοχείο απειλήθηκε από τις φλόγες και περίπου σαράντα τουρίστες απομακρύνθηκαν δια θαλάσσης.

Κοντά στο όρος Κόφανο της Σικελίας, δεκάδες παραθεριστές προσπαθούν να απομακρυνθούν από περιοχή στην οποία σήμερα το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά. Προς το παρόν, στο συγκεκριμένο σημείο επιχειρεί ένα μόνον ελικόπτερο κάνοντας ρίψεις θαλασσινού νερού.

Η ιταλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έστειλε σήμερα έξι Canadair μαζί με δυο ελικόπτερα για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης μετά από αίτημα του περιφερειάρχη της Σικελίας, Ρενάτο Σκιφάνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση