Μικρασιατική καταστροφή: Το ΝΑΤΟ συγχαίρει (ξανά) την Τουρκία για την "Ημέρα της Νίκης"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 18:51 Μικρασιατική καταστροφή: Το ΝΑΤΟ συγχαίρει (ξανά) την Τουρκία για την "Ημέρα της Νίκης"

Συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία, με αφορμή τους εορτασμούς για την εθνική της εορτή της 30ής Αυγούστου, γνωστή ως "Ημέρα Νίκης", έστειλε και φέτος το NATO. Παρόμοια ανάρτηση έκανε και πέρσι, την οποία "κατέβασε" μετά την αντίδραση της Ελλάδας.

Η Τουρκία δέχθηκε και φέτος "συγχαρητήρια" από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, με αφορμή την ημέρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, γνωστής και ως "Ημέρας Νίκης", που γιορτάζεται στις 30 Αυγούστου, με την οποία τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM), "θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί".

Υπενθυμίζεται πως το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη είχε πραγματοποιήσει και πέρσι παρόμοια ανάρτηση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ, το οποίο προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ.

"Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων", κατέληγε.

Ως αποτέλεσμα το Στρατηγείο της Συμμαχίας διέγραψε την εν λόγω ανάρτηση από το Twitter.

Μικρασιατική καταστροφή: Το ΝΑΤΟ συγχαίρει (ξανά) την Τουρκία για την
 

Μένει να δούμε ποια θα είναι και πάλι η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ και αν το Νατοϊκό Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων θα "κατεβάσει" την εν λόγω ανάρτηση.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση