Βρετανία: «Κρίση προσωπικού» σε φυλακή όπου 18 γυναίκες υπάλληλοι «τα έφτιαξαν» με κρατούμενους

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 11:08 Βρετανία: «Κρίση προσωπικού» σε φυλακή όπου 18 γυναίκες υπάλληλοι «τα έφτιαξαν» με κρατούμενους

Το σωφρονιστικό κατάστημα HMP Berwyn πλήττεται τα τελευταία χρόνια από σεξουαλικά σκάνδαλα

Σοβαρή «κρίση προσωπικού» αντιμετωπίζει μια φυλακή στη Βρετανία όπου συνολικά τα τελευταία χρόνια έχουν απολυθεί ή παραιτηθεί 18 γυναίκες υπάλληλοι για σεξουαλικά σκάνδαλα και ερωτικές σχέσεις που διατηρούσαν με κρατουμένους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, μια πρόσφατη έκθεση από ανεξάρτητο φορέα ελέγχου ανέφερε ότι η υποστελέχωση και η απειρία των νέων υπαλλήλων αποτελούν «παράγοντες αποσταθεροποίησης» στο HMP Berwyn, τη μεγαλύτερη φυλακή της Βρετανίας που βρίσκεται στη βόρεια Ουαλία. Πρόκειται για ένα σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο εκτίουν την ποινή τους 2.100 κρατούμενοι των κατηγοριών «μεσαίας επικινδυνότητας» B και C, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Παρόλο που οι 18 υποθέσεις έχουν καταγραφεί από το 2017, τρεις γυναίκες δεσμοφύλακες, η 27χρονη Jennifer Gavan, η συνομήλική της Ayshea Gunn και η 26χρονη Emily Watson καταδικάστηκαν σε φυλάκοιση της περασμένη χρονιά για τις σχέσεις που δημιούργησαν με κρατουμένους.

Η Watson είχε συνευρεθεί ερωτικά τρεις φορές με τον φυλακισμένο εραστή της στο κελί του, η μία από αυτές την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η Gunn είχε πραγματοποιήσει πάνω από 1.200 τηλεφωνικές κλήσεις (μεταξύ των οποίων και βιντεοκλήσεις σεξουαλικού περιεχομένου» με τον αγαπημένο της Khuram Razaq, στον οποίο μάλιστα είχε χαρίσει και εσώρουχά της για να τα έχει στο κελί του.

Τον Απρίλιο του 2020, η Gavan ξεκίνησε μια ερωτική σχέση με τον κρατούμενο Alex Coxon, τον οποίο προμήθευσε με τηλέφωνο για να του στέλνει ερωτικά βίντεο. Τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιά καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 μηνών για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με τη Sun, η έκθεση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φυλακή εστιάζει στην περίοδο μεταξύ Μαρτίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023. Όπως επισημαίνεται, η άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς, λόγω ελλείψεων προσωπικού. Επίσης αναφέρει ότι πολλά μέλη του προσωπικού δεν φαίνεται να διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία, καθώς και ότι αναζητείται νέο προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εξαιτίας των πολλαπλών περιστατικών αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς, πάνω από 500 εργαζόμενοι στο σωφρονιστικό ίδρυμα έλαβαν μέρος σε σεμινάρια για την αποτροπή παρόμοιων παραπτωμάτων.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση