Οι παραλίες του Σίδνεϊ γεμίζουν με γλυπτά για το 25ο φεστιβάλ «Sculpture by the Sea»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 11:29 Οι παραλίες του Σίδνεϊ γεμίζουν με γλυπτά για το 25ο φεστιβάλ «Sculpture by the Sea» (φωτο ΑΠΕ ΜΠΕ)

Περισσότερα από 100 έργα τέχνης, σε διάφορα μέσα, στυλ και μεγέθη έχουν κάνει την εμφάνισή τους από την παραλία Bondi του Σίδνεϊ μέχρι την παραλία Tanarama, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το 25ο ετήσιο φεστιβάλ «Sculpture by the Sea».

Ο καιρός γλυκαίνει στους Αντίποδες και έτσι το Σίδνεϊ υποδέχεται έργα τέχνης δίπλα στη θάλασσα, όπως μεταφράζεται κυριολεκτικά το όνομα. Από έναν μυώδη καθιστό γορίλα μέχρι ένα όστρακο με ανθρώπινα πόδια, όλα αυτά τα έργα θα βρίσκονται στις παραλίες της πόλης της Αυστραλίας.

Οι επισκέπτες στη συνολικού μήκους δύο χιλιομέτρων έκταση συναντούν, μεταξύ άλλων, το πελώριο ζευγάρι φτερών του Gleb Dusavitskiy, τα γεωμετρικά σχήματα διάφανου χρώματος της Emryn Ingram-Shute και το κινητό παγωτατζίδικο που λιώνει της The Glue Society το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στο φεστιβάλ του 2006.

Αν και προσωρινό, το «Sculpture by the Sea» είναι ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια πάρκα γλυπτών στον κόσμο και θα παραμείνει σε κοινή θέα έως τις 6 Νοεμβρίου. Περισσότερα για το φεστιβάλ του 2023, στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση