Ακτιβιστές ψέκασαν με άνθος αραβοσίτου ομοίωμα δεινοσαύρου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 15:58 Ακτιβιστές ψέκασαν με άνθος αραβοσίτου ομοίωμα δεινοσαύρου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

Έκπληκτοι έμειναν οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο της Βρετανίας όταν είδαν δυο ανθρώπους να ψεκάζουν με πορτοκαλί άνθος αραβοσίτου το ομοίωμα ενός δεινοσαύρου.

Αμέσως μετά οι επισκέπτες του μουσείου της Βρετανίας κατάλαβαν ότι επρόκειτο για ακτιβιστές που αποφάσισαν να βάψουν πορτοκαλί τον δεινόσαυρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραγωγή και χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι δράστες της… βαφής του δεινόσαυρου στο βρετανικό μουσείο ήταν ένας γαστρεντερολόγος και ένας φυσιοθεραπευτής που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της κυβέρνησης της χώρας στα θέματα αυτά και να απαιτήσουν να σταματήσει το κράτος κάθε παραγωγή και χρήση τους.

Οι ακτιβιστές ήταν μέλη της οργάνωσης «Just Stop Oil». Ο λόγος για το γαστρεντερολόγο Γουίλ Στέιμπλφορθ και τον φυσιοθεραπευτή Στιβ Φέι, που έβαψαν με πορτοκαλί χρώμα από άνθος αραβοσίτου το ομοίωμα του σκελετού του δεινόσαυρου Patagotitan mayorum, ύψους 7,9 μέτρων, που βρίσκεται στο βρετανικό μουσείο.

Επίσης, άπλωσαν στο σημείο και ένα πανό με το μήνυμα: «Για το καλό της υγείας – Σταματήστε το πετρέλαιο» και έκαναν και καθιστική διαμαρτυρία, περιμένοντας την αστυνομία να φτάσει στο σημείο.

«Ως γιατρός του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχω περάσει πολλά χρόνια φροντίζοντας ασθενείς με ασθένειες, οι οποίες προκαλούνται από ορυκτά καύσιμα. Έχω κάνει ό,τι νόμιμο μπορώ για να μεταφέρω το μήνυμά μας. Τα περισσότερα από αυτά ήταν αναποτελεσματικά. Οπότε ήρθε η ώρα να παραβιάσω τον νόμο. Δεν βλέπω άλλον τρόπο αυτή τη στιγμή» είχε πει ο Γουίλ Στέιμπλφορθ σε δήλωσή του λίγο πριν την… βαφή του δεινόσαυρου του βρετανικού μουσείου.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση