Bella: Η γάτα που μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για το γουργουρητό της

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 12:34 Bella: Η γάτα που μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για το γουργουρητό της

Η ένταση θυμίζει τον ήχο που κάνει ένας βραστήρας αφού το νερό αρχίζει να βράζει.

Η δεκατετράχρονη Bella, μία γάτα από το Huntingdon του Cambridgeshire κέρδισε το ρεκόρ Γκίνες με το ιδιαίτερα ηχηρό γουργουρητό της που μπορεί να φτάσει σε ένταση τα 54,59 ντεσιμπέλ.

Αυτή η ένταση θυμίζει τον ήχο που κάνει ένας βραστήρας αφού το νερό αρχίζει να βράζει. Τα γουργουρητά της Bella συχνά καλύπτουν τον ήχο της τηλεόρασης, όπως δήλωσε η ιδιοκτήτριά τηςNicole Spink στο Guinness World Records.

«Πρέπει να δυναμώσετε την τηλεόραση για να μπορείτε να ακούσετε», είπε η Spink, σημειώνοντας ότι ο εκλιπών άνδρας της γκρίνιαζε, όσο ζούσε, για το γεγονός ότι το δυνατό γουργουρητό της Bella δεν τον άφηνε να δει τηλεόραση.

«Γουργουρίζει όλη μέρα! Αν υπάρχει φαγητό τριγύρω, ή αγκαλιές, πάντα γουργουρίζει», δήλωσε η Spink στο Guinness.


Όλα ξεκίνησαν όταν μια μέρα,  η Nicole κι η κόρη της χάζευαν το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Σκέφτηκαν να ελέγξουν τη θεωρία τους κατεβάζοντας μια εφαρμογή στο κινητό τους και μετρώντας την ένταση του γουργουρητού της Bella. Μετά από την επιβεβαίωση των υποψιών τους από την εφαρμογή, αποφάσισαν να απευθυνθούν και σε έναν ειδικό στη μηχανική του ήχου για να τους βοηθήσει να μετρήσουν την ένταση του γουργουρητού με όσο πιο έγκυρο τρόπο γινόταν.

Την ημέρα της επίσημης μέτρησης, η Nicole φοβόταν ότι η Bella δεν θα κατάφερνε να γουργουρίσει κατά παραγγελία. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που έφαγε λίγο από το αγαπημένο της φαγητό, η γλυκιά Bella άρχισε να γουργουρίζει δυνατά, και ύστερα το αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε και επίσημα από την ομάδα των ρεκόρ Γκίνες.

Σύμφωνα με τους κηδεμόνες της, η Bella είναι «τεμπέλα», και περιγράφουν ότι, όσο μεγαλώνει, προτιμά να βγαίνει όλο και λιγότερο έξω από το σπίτι. Η οικογένεια Spink έχει άλλη μία γάτα, τον Lola, που είναι αρκετά φοβισμένος και προτιμά να κρύβεται από τους αγνώστους.

Η Bella μπορεί να κατέχει το ρεκόρ για το δυνατότερο γουργουρητό οικόσιτης γάτας εν ζωή, αλλά το γενικευμένο ρεκόρ δυνατότερου γουργουρητού ανήκει στον γάτο Smokey της Lucinda Ruth Adams στο Northampton της Αγγλίας (2011), ο οποίος είχε φτάσει μέχρι την ασύλληπτη ένταση των 67,8 ντεσιμπέλ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο γάτος Merlin της Tracy Westwood από το Devon της Αγγλίας έφτασε στην ίδια ένταση.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση