Η συγκλονιστική στιγμή που γιατρός σε νοσοκομείο αντικρίζει τις σορούς μελών της οικογένειάς του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 21:21 Η συγκλονιστική στιγμή που γιατρός σε νοσοκομείο αντικρίζει τις σορούς μελών της οικογένειάς του

Ο φαρμακοποιός, Ιγιάντ Σακούρα, που εν καιρώ πολέμου εργάζεται ως γιατρός στα επείγοντα, είχε συνηθίσει να βλέπει τους νεκρούς και τους τραυματίες στο νοσοκομείο Νάσερ της Γάζας μετά την σύρραξή του Ισραήλ με τη Χαμάς, που έχει αιματοκυλίσει τη Μέση Ανατολή.

Χθες (6.11.2023) το βράδυ όμως, δεν άντεξε, ξέσπασε σε δάκρυα και λιποθύμησε σε μια συγκλονιστική και ανατριχιαστική στιγμή, που θα στιγματίσει για πάντα τη ζωή του. Ο γιατρός στο νοσοκομείο της Γάζας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς που έχει τυλίξει στις φλόγες τη Μέση Ανατολή, ανακάλυψε εμβρόντητος ότι ανάμεσα στις σορούς ήταν εκείνες των παιδιών του, της μητέρας του και άλλων συγγενών του.

Ο 42χρονος γιατρός ανακάλυψε με φρίκη ότι πολλά μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν όταν χτυπήθηκε το σπίτι τους στο Χαν Γιουνές, στη νότια Λωρίδα της Γάζας που βομβαρδίζεται αδιάκοπα από τις ισραηλινές δυνάμεις αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος με τη Χαμάς στη Μέση Ανατολή.

Με τα μάτια θολά από τα δάκρυα, αποχαιρέτισε τους δικούς του ανθρώπους, που ήταν τυλιγμένοι σε λευκά σεντόνια, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Δείχνοντας με το δάχτυλο, τον έναν μετά τον άλλο έλεγε συντετριμμένος: «η μητέρα μου, η Ζεϊνάμπ Άμπου Ντάγια, οι αδελφοί μου Μαχμούντ και Χουσέιν Σακούρα, η αδελφή μου η Ισράα και τα δυο παιδιά της, ο Νάμπιλ και η Νουρ και τα δυο δικά μου παιδιά, ο Αμπντελραχμάν, 7 χρονών και ο Όμαρ, 5 χρονών».

«Τι έκαναν για να τους αξίζει αυτό;»

«Έχω πέντε παιδιά αλλά αυτός ήταν ο αγαπημένος μου», συνέχισε, ακουμπώντας το ματωμένο μέτωπο του Αμπντελραχμάν. Τα σάβανα των δύο παιδιών ήταν ανοιχτά, για να βλέπει το πρόσωπό τους.

«Τι έκαναν για να τους αξίζει να ρίξουν τόνους βομβών και εκρηκτικών στα κεφάλια τους, μέσα στο σπίτι τους;» ρώτησε με απελπισία ο Ιγιάντ. Κι αμέσως μετά πρόσθεσε με καρτερία: «Ο Αλλάχ τα κάλεσε κοντά του, όπως πολλά άλλα παιδιά προηγουμένως», έλεγε ο γιατρός.

«Θα θάψω τα παιδιά μου και θα γυρίσω στη δουλειά»

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 10.300 άνθρωποι και οι 4.237 από αυτούς ήταν παιδιά.

Ο γιατρός Σακούρα κατάγεται από μια οικογένεια προσφύγων, Παλαιστινίων που ωθήθηκαν στην έξοδο όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ, το 1948. Οι πρόσφυγες και οι απόγονοί τους αποτελούν σήμερα το 80% των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας.

«Αν ο εχθρός θέλει και πάλι να μας διώξει, του λέμε ότι ο Θεός μας έδωσε μια υπόσχεση: είτε να θριαμβεύσουμε στην απελευθερωμένη γη μας, είτε να μας θάψουν σ’ αυτήν. Τώρα θα πάω να θάψω τα παιδιά μου και θα γυρίσω στη δουλειά», είπε συγκλονίζοντας τους πάντες ο γιατρός.

Τέθηκε ο ίδιος επικεφαλής της επικήδειας πομπής, στην αυλή του νοσοκομείου, με τους συναδέλφους και άλλους συγγενείς του να τον ακολουθούν. Βαδίζοντας προς το κοντινό «κοιμητήριο των μαρτύρων του Χαν Γιουνές» ο γιατρός Σακούρα κράτησε στην αγκαλιά του τον Αμπντελραχμάν και τον φίλησε, για τελευταία φορά, στο κεφάλι.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση