Ρίσι Σούνακ: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν μπορούν να επιστραφούν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 17:59 Ρίσι Σούνακ: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν μπορούν να επιστραφούν

«Η θέση μου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν έχει αλλάξει», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ εν πτήσει προς το Ντουμπάι για την Σύνοδο για το Κλίμα, εκεί όπου συνάντησε και τον Βασιλιά Κάρολο ο οποίος φόρεσε επιδεικτικά την γραβάτα με την ελληνική σημαία.

«Είναι πολύ σαφές ότι από νομική άποψη τα μάρμαρα δεν μπορούν να επιστραφούν και είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρίσι Σούνακ. «Νομίζω ότι η ίδια η ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου λέει ότι για να συμφωνηθεί δανεισμός, αποδέκτης πρέπει να αναγνωρίσει τη νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει τα αντικείμενα και νομίζω ότι οι Έλληνες δεν έχουν δηλώσει ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή πρόθυμοι να το κάνουν αυτό. Η άποψή μας και η θέση μας επ’ αυτού είναι ξεκάθαρη: τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα εκείνη την εποχή».

Η στυλιστική επιλογή του Βασιλιά Καρόλου με την γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες δεν πέρασε απαρατήρητη και από τους Βρετανούς δημοσιογράφους.

Μάλιστα, η παρουσιάστρια του BBC Λόρα Κούνσμπεργκ, στην οποία και παραχώρησε την επίμαχη συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σχολίασε: «Μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα τον Βασιλιά σήμερα ο οποίος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία και ενώ μαίνεται η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βρετανό και τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Και δεν ήταν μόνο η Λόρα Κούνσμπεργκ! Και το Skynews σε ανάρτηση στο Instagram αναφέρει: Ο Βασιλιάς φοράει μια ελληνική γραβάτα μετά την αντιπαράθεση της Downing Street με την Αθήνα.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση