Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 19:22 Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς φωτο αρχείου

Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε σήμερα γραφεία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Βηρυτό, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους.

Οι πρώτες πληροφορίες από τον Λίβανο απέδιδαν την έκρηξη σε χτύπημα ισραηλινού drone εναντίον συγκροτήματος κατοικιών, σύμφωνα με το newsit.gr.

Ταχύτατα, πλάνα από την έκρηξη και την φωτιά που προκλήθηκε στο προάστιο της Βηρυτού έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τη βοήθεια και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν έλειψαν μάλιστα οι εκτιμήσεις πως ένα τέτοιο χτύπημα, πιθανότατα από το Ισραήλ, συνιστά κλιμάκωση των συγκρούσεων με την εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Λίγη ώρα αργότερα όμως άρχισαν να φτάνουν οι πρώτες αναφορές για τον στόχο της επίθεσης: ήταν στελέχη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων φέρεται να βρίσκεται και ο Σαλέχ αλ-Αρούρι, ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη του Πολιτικού Γραφείου της οργάνωσης.

Ο αλ-Αρούρι θεωρείται το Νο 2 στην ηγεσία της Χαμάς, φέρεται να είναι εκ των ιδρυτών του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης και ήταν ένας από τους συνδέσμους της με το Ιράν.

Πηγές του Λιβάνου που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters φέρονται να επιβεβαιώνουν πως στο κτίριο που χτυπήθηκε βρισκόταν γραφεία της Χαμάς, πιστοποιώντας επιπλέον πως υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση