Ακραίες καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ: Αλιγάτορας βρέθηκε παγωμένος σε λίμνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 09:38 Ακραίες καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ: Αλιγάτορας βρέθηκε παγωμένος σε λίμνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το viral βίντεο στο TikTok που δημοσίευσε το Gator Country παρουσιάζει την εκπληκτική αντοχή του αλιγάτορα σε ακραίες συνθήκες ψύχους.

Σε μια αξιοσημείωτη επίδειξη της ανθεκτικότητας της φύσης, ένας αλιγάτορας σε ένα κέντρο διάσωσης στο Τέξας βρέθηκε εντελώς βυθισμένος σε μια παγωμένη λίμνη, αλλά ζωντανός, με την καρδιά του να χτυπάει μόλις και μετά βίας. Αυτή η ασυνήθιστη ιστορία επιβίωσης προέρχεται από το Gator Country, ένα τοπικό κέντρο διάσωσης στο Beaumont του Τέξας, όπου οι θερμοκρασίες την περασμένη εβδομάδα έπεσαν δραματικά.

Το viral βίντεο στο TikTok που δημοσίευσε το Gator Country παρουσιάζει την εκπληκτική αντοχή του αλιγάτορα σε ακραίες συνθήκες ψύχους. Στο βίντεο, ο ιδιοκτήτης της Gator Country, Gary Saurage, εξηγεί την κατάσταση. «Όλοι ξέρουμε τι κάνουν οι αλιγάτορες το καλοκαίρι και την άνοιξη, αλλά τι κάνουν το χειμώνα και πώς επιβιώνουν;», θέτει το ερώτημα, δείχνοντας τον αλιγάτορα σχεδόν πλήρως βυθισμένο στην παγωμένη λίμνη. Η στρατηγική επιβίωσης του ερπετού είναι σε πλήρη επίδειξη, με μόνο την κορυφή της ουράς του και την άκρη του ρύγχους του να φαίνονται μέσα από μια μικρή τρύπα στον πάγο.

 

@cbsnews How do alligators survive in a frozen pond? @Gator Country TX shows how one of its massive reptiles dug a hole in the ice – and survives with its heart pumping at just three beats per minute. #alligator #texas #texasfreeze ♬ Science - ZydSounds

 

Ο Saurage εξηγεί περαιτέρω ότι ο αλιγάτορας βρίσκεται σε πλήρη χειμερία νάρκη, με τον καρδιακό ρυθμό του να έχει μειωθεί σε μόλις τρεις χτύπους ανά λεπτό. «Αυτό είναι εκπληκτικό. Έτσι επιβιώνουν οι αλιγάτορες στον πάγο», θαυμάζει στο βίντεο. Αυτή η τεχνική επιβίωσης είναι γνωστή ως brumation, μια διαδικασία κατά την οποία τα ψυχρόαιμα ζώα, όπως τα ερπετά, εισέρχονται σε χαμηλή μεταβολική κατάσταση κατά τους ψυχρότερους μήνες. Αν και σε αυτή την κατάσταση ελάχιστης δραστηριότητας, μπορούν ακόμα να ξυπνήσουν και να πιουν νερό, όπως εξηγεί το Ενυδρείο της Νότιας Καρολίνας.

Το περιστατικό αυτό όχι μόνο αναδεικνύει την απίστευτη προσαρμοστικότητα του αλιγάτορα, αλλά και τη σημασία της κατανόησης της συμπεριφοράς των άγριων ζώων σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες.

Πηγή: CBS News

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση