Η NASA «άνοιξε» θέση εργασίας και ψάχνει για αστροναύτη: Οι δεξιότητες που πρέπει να έχεις για να «ζήσεις» ένα χρόνο στον Άρη!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 15:59 Η NASA «άνοιξε» θέση εργασίας και ψάχνει για αστροναύτη: Οι δεξιότητες που πρέπει να έχεις για να «ζήσεις» ένα χρόνο στον Άρη!

Η αναζήτηση της NASA επικεντρώνεται στην εξεύρεση τεσσάρων ατόμων που ενσαρκώνουν το πνεύμα και τις δεξιότητες των αστροναυτών.

Η NASA ξεκινά ένα φιλόδοξο σχέδιο που φέρνει την προοπτική της ζωής στον Άρη ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα, έστω και σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον στη Γη. Σε μια κίνηση που αναδεικνύει την προνοητική προσέγγιση της υπηρεσίας στην εξερεύνηση του διαστήματος, η NASA ανακοίνωσε μια ανοιχτή πρόσκληση για υποψήφιους που είναι πρόθυμοι να βυθιστούν σε έναν βιότοπο που μοιάζει με τον Άρη για ένα ολόκληρο έτος. Η πρωτοβουλία αυτή, που αποτελεί μέρος του Crew Health and Performance Exploration Analog (CHAPEA), έχει ως στόχο να μιμηθεί τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι αστροναύτες στον κόκκινο πλανήτη, προσφέροντας ανεκτίμητες γνώσεις για τις σωματικές και ψυχολογικές προκλήσεις των διαστημικών ταξιδιών μακράς διάρκειας.

Το Mars Dune Alpha, ένας βιότοπος 1.700 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο Χιούστον του Τέξας, αποτελεί το στάδιο για αυτό το μοναδικό πείραμα. Κατασκευασμένος με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, ο οικότοπος έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι αστροναύτες στον Άρη.

Η αναζήτηση της NASA επικεντρώνεται στην εξεύρεση τεσσάρων ατόμων που ενσαρκώνουν το πνεύμα και τις δεξιότητες των αστροναυτών. Τα κριτήρια του οργανισμού είναι αυστηρά, στοχεύοντας σε υγιείς ενήλικες ηλικίας 30 έως 55 ετών, οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίων θετικών επιστημών ή έχουν στρατιωτική ή πιλοτική εμπειρία. Η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και το γεγονός ότι αυτοί που θα στείλουν τα βιογραφικά τους δεν καπνίζουν είναι επίσης προαπαιτούμενα. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε έναν τομέα STEM, ο οποίος συμπληρώνεται είτε με δύο χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας είτε με 1.000 ώρες πτήσης, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της NASA να αναπαράγει ένα αυθεντικό προφίλ πληρώματος αστροναύτη.

Η αποστολή διάρκειας ενός έτους εντός του Mars Dune Alpha θα περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες σχεδιασμένες να προσομοιώνουν την εμπειρία του Άρη. Από την καλλιέργεια λαχανικών μέχρι τη διεξαγωγή επιστημονικών πειραμάτων που μοιάζουν με αυτά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μια γεύση της εξωγήινης ζωής χωρίς να εγκαταλείψουν τη Γη. Προσομοιώσεις περιπάτων στον Άρη και ένα αυστηρό πρόγραμμα άσκησης αποτελούν επίσης μέρος του προγράμματος, διασφαλίζοντας ότι οι συμμετέχοντες θα διατηρήσουν τη σωματική και πνευματική τους ευεξία καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους.

Αυτή η σπάνια ευκαιρία εργασίας δεν αφορά μόνο την αντοχή στις προκλήσεις της προσομοιωμένης διαστημικής διαβίωσης, αλλά και τη συμβολή στις φιλοδοξίες της ανθρωπότητας για τον Άρη. Η πρόσκληση της NASA απευθύνεται σε όσους έχουν όρεξη για περιπέτεια και επιθυμία να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία του πρώτου ανθρώπινου ταξιδιού στον Άρη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση