H χώρα που χρεώνει τους τουρίστες της 100 δολάρια την ημέρα, απλά για να βρίσκονται εκεί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 12:01 H χώρα που χρεώνει τους τουρίστες της 100 δολάρια την ημέρα, απλά για να βρίσκονται εκεί

Ως μέτρο περιορισμού του τουρισμού, μια χώρα αποφάσισε να επιβάλλει φόρο 100 δολαρίων στους τουρίστες, μη συμπεριλαμβανομένης της διαμονής, της διατροφής ή της μεταφοράς τους.

Πρόσφατα η Βενετία αποφάσισε να χρεώνει με 5 ευρώ τους τουρίστες που θέλουν να την επισκεφτούν για μία ημέρα, ως μέτρο για να μειώσει τον υπερτουρισμό. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό μέρος της Γης που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αν πάμε λίγο πιο ανατολικά και προσγειωθούμε στο Μπουτάν, μια μικρή χώρα της Ασίας με συνολική έκταση 38.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μόλις 800.000 κατοίκους, τότε θα πρέπει να πληρώνουμε 100 δολάρια την ημέρα μόνο και μόνο για να βρισκόμαστε εκεί. Σε αυτό το ποσό προφανώς και δεν συμπεριλαμβάνεται διαμονή, γεύματα, μεταφορά, ή είσοδος σε μνημεία.

Πρόκειται για μία από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο και σίγουρα μία από τις πιο ακριβές. Το μέτρο των 100 δολαρίων την ημέρα θεσπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν η χώρα αποφάσισε να ξανανοίξει στον τουρισμό μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο στόχος του βασιλείου του Μπουτάν με αυτόν τον φόρο είναι να περιορίσει τον τουρισμό, προκειμένου να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο τον πολιτισμό όσο και το περιβάλλον του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πάρο, η μόνη πόλη στο Μπουτάν που διαθέτει αεροδρόμιο, δεν έχει σχεδόν καθόλου μπετόν ή μέταλλο στα κτίριά της. Τα σπίτια της πόλης είναι ξύλινα και σχεδόν όλα διώροφα, με σκαλιστά παράθυρα, βαμμένα σε έντονα χρώματα.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση