Ο εμβληματικός πύργος BT Tower του Λονδίνου θα γίνει ξενοδοχείο – Πουλήθηκε έναντι 275 εκατ. λιρών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 15:57 Ο εμβληματικός πύργος BT Tower του Λονδίνου θα γίνει ξενοδοχείο – Πουλήθηκε έναντι 275 εκατ. λιρών

Ήταν το ψηλότερο κτίριο του Λονδίνου για 16 χρόνια μέχρι να χτιστεί ο πύργος NatWest.

Ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών συμφώνησε να πουλήσει τον εμβληματικό πύργο BT Tower του Λονδίνου – που κάποτε αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της υποδομής του δικτύου – στην κατασκευάστρια εταιρεία MCR Hotels έναντι 275 εκατομμυρίων λιρών (346,6 εκατομμύρια δολάρια).

Ο πύργος των 189 μέτρων δεσπόζει πάνω από την κεντρική γειτονιά Φιτζρόβια της πρωτεύουσας από το 1965. Εγκαινιάστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Χάρολντ Ουίλσον και χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τηλεοπτικούς σταθμούς για την αποστολή σημάτων. Ήταν το υψηλότερο κτίριο του Λονδίνου για 16 χρόνια μέχρι να χτιστεί ο πύργος NatWest.

Ο πύργος ήταν επίσης γνωστός για το περιστρεφόμενο εστιατόριο στον 34ο όροφο, το οποίο χρειαζόταν 22 λεπτά για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή.

Πλέον, αποτελεί το πιο πρόσφατο ορόσημο του Λονδίνου που μετατρέπεται σε ξενοδοχείο, ακολουθώντας το Old War Office και το πρώην αρχηγείο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ο αμερικανικός αναπτυξιακός γίγαντας MCR, όπως μεταδίδει το CNBC, κατέχει και διαχειρίζεται 150 ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου TWA Hotel που βρίσκεται στο πρώην κέντρο πτήσεων της TWA στο διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy.

Ο Tyler Morse, διευθύνων σύμβουλος της MCR Hotels, δήλωσε ότι ο όμιλος «θα διατηρήσει αυτό το αγαπημένο κτίριο και θα εργαστεί για την ανάπτυξη προτάσεων που θα αφηγούνται την ιστορία του ως ένα εμβληματικό ξενοδοχείο».

Η BT, ο μεγαλύτερος πάροχος ευρυζωνικών και κινητών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται σε ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών κόστους που θα μειώσει έως και 55.000 θέσεις εργασίας έως το 2030.

Πηγή: FT

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση