Σφοδρή κακοκαιρία στη βόρεια Ιταλία: Χιονοστιβάδες έθαψαν κοιλάδες στις Άλπεις, ένας νεκρός, χιλιάδες αποκλεισμένοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 15:43 Σφοδρή κακοκαιρία στη βόρεια Ιταλία: Χιονοστιβάδες έθαψαν κοιλάδες στις Άλπεις, ένας νεκρός, χιλιάδες αποκλεισμένοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάνω από 6.000 τουρίστες και ντόπιοι αποκλείστηκαν στη βόρεια Ιταλία στην περιφέρεια Βάλε Ντ’ Αόστα στις Άλπεις λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων και χιονοστιβάδων.

Στο Άλτο Άντιτζε ένας 16χρονος παρασύρθηκε και έχασε τη ζωή του από χιονοστιβάδα, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Eνώ ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στην περιφέρεια της Vale d' Aosta αποκλείστηκε καθώς χιόνια πλημμύρισαν βασική σήραγγα μετά από χιονοστιβάδα.

«Πριν από μία ώρα η χιονοστιβάδα έφτασε στο τούνελ, πριν από μισή ώρα σάρωσε τον τον αυτοκινητόδρομος. Δεν τραυματίστηκαν άνθρωποι«, δήλωσε ο δήμαρχος του Γκάμπι, Φραντσέσκο Βαλέριο, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. «Η αναστάτωση συνεχίζεται και επιδεινώνεται. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και παρακολουθείται από την τοπική επιτροπή χιονοστιβάδων».

Εν τω μεταξύ, το περιφερειακό λειτουργικό κέντρο της κοιλάδας της Αόστα εξέδωσε προειδοποίηση για την περιοχή κατά μήκος των συνόρων με τη Γαλλία και την Ελβετία: «Μεσαίες και μεγάλες χιονοστιβάδες είναι πιθανές κυρίως σε περιοχές όπου είναι γνωστό ότι εμφανίζονται πολύ συχνά».

Με ένα μέτρο χιόνι να έχει συσσωρευθεί μέσα σε ένα 24ωρο τα σχολεία είναι κλειστά σε ορισμένες κοινότητες , αλλά ευτυχώς δεν επηρεάστηκε η ηλεκτροδότηση και οι κάτοικοι διαθέτουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων.

Οι Αρχές έχουν κηρύξει κίνδυνο χιονοστιβάδων σε μεγάλο μέρος της περιφέρειας αυτής της βόρειας Ιταλίας, ενώ προειδοποιούν για χιονοθύελλες και σε άλλες περιοχές όπως στο Πεδεμόντιο και την Αιμίλια Ρομάνια.

Την ίδια ώρα σφοδρές ανεμοθύελλες και κύματα ύψους έως πέντε μ. καταγράφηκαν στις ακτές της θάλασσας της Λιγουρίας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση