Ξεκίνησε από τη Λάρνακα το πλοίο OPEN ARMS με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 10:04 Ξεκίνησε από τη Λάρνακα το πλοίο OPEN ARMS με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα

Ξεκίνησε το ταξίδι του προς τη Γάζα το πλοίο OPEN ARMS που μεταφέρει 200 τόνους με βασικά τρόφιμα όπως ρύζι, αλεύρι και κονσέρβες τόνου.

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Κύπρου σε μια προσπάθεια να ανοίξει μια νέα θαλάσσια οδό αποστολής ανθρωπιστική βοήθειας προς ένα πληθυσμό που βρίσκεται στα πρόθυρα της πείνας.

Δείτε βίντεο:

Την αποστολή χρηματοδοτούν κυρίως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οργανώνεται από την μκο του Αμερικανοϊσπανού σεφ Χοσέ Άντρες World Central Kitchen (WCK), ενώ η ισπανική μκο Proactiva Open Arms προσέφερε το πλοίο.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια θαλάσσια λεωφόρο πλοίων και φορτηγίδων γεμάτων με εκατομμύρια γεύματα τα οποία θα κατευθύνονται χωρίς διακοπή προς τη Γάζα», δήλωσαν ο Αντρές και η Έριν Γκορ, στέλεχος της οργάνωσης WCK, σε ανακοίνωσή τους.

Οι ΜΚΟ σκοπεύουν να πάνε τη βοήθεια απευθείας στη Γάζα, η οποία έχει αποκλειστεί από τον έξω κόσμο μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ έπειτα από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Καθώς στη Γάζα δεν υπάρχει λιμάνι, η WCK επεσήμανε ότι δημιουργεί μια προβλήτα χρησιμοποιώντας υλικά από τα κατεστραμμένα κτίρια του θύλακα. Πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει συγκεντρώσει ακόμη 500 τόνους βοήθειας στην Κύπρο, την οποία επίσης σκοπεύει να μεταφέρει στη Γάζα.

«Το σχέδιο «Αμάλθεια» είναι ένα ταξίδι ελπίδας και ανθρωπιάς, και μόλις ξεκίνησε. Το πρώτο πλοίο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα απέπλευσε. Είναι μια σανίδα σωτηρίας για τους αμάχους»», έγραψε στο Twitter ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

πηγή: Newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση