Αυτή είναι η πλωτή πλατφόρμα που κατασκευάζουν οι ΗΠΑ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 16:50 Αυτή είναι η πλωτή πλατφόρμα που κατασκευάζουν οι ΗΠΑ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Το πλάνο προβλέπει να παραδοθεί βοήθεια που ισοδυναμεί με δύο εκατομμύρια γεύματα τη μέρα

Σε εφαρμογή έχει τεθεί από τις ΗΠΑ το σχέδιο για την κατασκευή της πλωτής προβλήτας στη Γάζα, ώστε να μεταφέρεται μέσω αυτής και διά θαλάσσης η ανθρωπιστική βοήθεια. Όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, στην επιχείρηση αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες, αν και το Πεντάγωνο ισχυρίζεται ότι δεν θα βρεθούν μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρει το BBC, για να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα, οι ΗΠΑ συνεργάζονται με μια σχεδόν άγνωστη εταιρεία, που ονομάζεται Fogbow, η οποία ελέγχεται από πρώην στελέχη των μυστικών υπηρεσιών που έχουν θητεύσει σε υψηλές βαθμίδες.

Το πλάνο προβλέπει να παραδοθεί βοήθεια που ισοδυναμεί με δύο εκατομμύρια γεύματα τη μέρα, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί ότι ο λιμός είναι «σχεδόν αναπόφευκτος».

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε από την πλευρά του την πρωτοβουλία, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης την περασμένη Πέμπτη, καθώς οι ελπίδες για μια νέα κατάπαυση του πυρός στον πεντάμηνο πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς εξασθενούν και η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει δριμεία κριτική για την τεράστια παροχή αμερικανικών όπλων που έχουν συμβάλει στον τεράστιο αριθμό των νεκρών αμάχων στη σύγκρουση.

Είναι ένα στοιχείο ενός ευρύτερου «θαλάσσιου διαδρόμου» που οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες έχουν δεσμευτεί να δημιουργήσουν εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την κατάσταση.

Το λιμάνι βαθέων υδάτων του Ισραήλ στο Ashdod απέχει λιγότερο από 25 μίλια από τη Γάζα, αλλά οι ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί να ανοίξουν το βόρειο συνοριακό πέρασμα. Το λιμάνι Ελ Αρίς της Αιγύπτου, ακριβώς νότια της Γάζας, αποτελεί βασικό σημείο άφιξης βοήθειας.

Αλλά όλες οι αποστολές πρέπει να περάσουν από μια επίπονη διαδικασία φόρτωσης σε φορτηγά που ταξιδεύουν σε έναν ισραηλινό χώρο επιθεώρησης, μόνο για να ξεφορτωθούν και να επαναφορτωθούν ξανά για να ενταχθούν στη συνέχεια σε μια ουρά οχημάτων που περιμένουν να εισέλθουν στο παλαιστινιακό έδαφος.

Στην προσπάθεια θα συμμετάσχουν αμερικανικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένης της 7ης Ταξιαρχίας Μεταφορών του στρατού που εδρεύει στη Βιρτζίνια. Η επιχείρηση θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός πλωτού προβλήτα στη θάλασσα που θα επιτρέπει στα πλοία να παραδίδουν βοήθεια, η οποία στη συνέχεια θα φορτώνεται σε πλοία υποστήριξης του Πολεμικού Ναυτικού και θα εκφορτώνεται σε μια πλωτή γέφυρα. Η γέφυρα δύο λωρίδων, μήκους περίπου μισού χιλιομέτρου, θα οδηγηθεί σε μια περιοχή αποβίβασης στην ξηρά και θα στερεωθεί στο έδαφος από μη αμερικανικό προσωπικό, το οποίο ο Ryder δεν κατονόμασε. Στη συνέχεια, φορτηγά θα αποκτήσουν πρόσβαση στο φράγμα για να παραλάβουν και να μεταφέρουν τη βοήθεια.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση