Οικογένεια σώθηκε από θαύμα: Άνοιξαν αλεξίπτωτο για να διευκολύνουν την πτώση του αεροσκάφους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 10:01 Οικογένεια σώθηκε από θαύμα: Άνοιξαν αλεξίπτωτο για να διευκολύνουν την πτώση του αεροσκάφους

Ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια και το 2χρονο παιδί τους επέζησαν από αεροπορικό ατύχημα αφού ανέπτυξαν ένα αλεξίπτωτο για να επιβραδύνουν την καθοδική πορεία του μικρού αεροπλάνου σε μια δασώδη, ορεινή περιοχή.

Η γυναίκα και ο άνδρας, και οι δύο 38 ετών, και η μικρή τους κόρη βγήκαν σώοι μόνο με μικρά κοψίματα και γρατσουνιές, αφού οι αρχές τους εντόπισαν στο σημείο που έπεσαν κοντά στην κοινότητα Whitehorn στο Golden State.

Το 2004 Cirrus SR22 φέρεται να απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Shelter Cove καθ’ οδόν προς τη Santa Rosa, όπου ζει η οικογένεια, όταν ο κινητήρας του αεροπλάνου έχασε γρήγορα την ισχύ, δήλωσαν οι αρχές.

«Ο πιλότος άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα γιατί το αεροπλάνο έχασε την ισχύ του κινητήρα, αλλά είχε παρατηρήσει ότι το ύψος του αεροπλάνου ήταν πολύ χαμηλό για ανάκτηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Mendocino σε δελτίο Τύπου.

Ο πιλότος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Cirrus Airframe Parachute System του αεροπλάνου για να επιβραδύνει την καθοδική τροχιά του αεροπλάνου, δήλωσε το γραφείο του σερίφη.

«Οι πιθανότητες επιβίωσης χωρίς το αλεξίπτωτο ήταν ελάχιστες»

Το τεράστιο αλεξίπτωτο μετέφερε το αεροσκάφος μέχρι που τελικά συνετρίβη σε δέντρα στο κατάφυτο έδαφος.

«Ακουγόταν σαν να ήταν μια προσπάθεια έσχατης λύσης»,  είπε ο λοχαγός του γραφείου του Σερίφη Κουίνσι Κρόμερ στο The Press Democrat.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Shelter Cove, Νικ Πέιπ, είπε ωμά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο: «Οι πιθανότητες επιβίωσης χωρίς το αλεξίπτωτο ήταν ελάχιστες». Πρόσθεσε ότι η τριμελής οικογένεια ήταν έξω από το αεροπλάνο τη στιγμή που οι διασώστες έφτασαν στο σημείο μετά τη 13.00.

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την πυροσβεστική δείχνουν το αλεξίπτωτο πάνω από το αεροπλάνο και στη συνέχεια το αλεξίπτωτο πιασμένο στα δέντρα με το αεροπλάνο κατεστραμμένο.

Οι υπεύθυνοι του Shelter Cove σημείωσαν ότι αυτό ήταν το δεύτερο μικρό αεροσκάφος που συνετρίβη στην περιοχή όπου επέζησαν όλοι οι επιβαίνοντες τους τελευταίους εννέα μήνες. Το άλλο αεροπλάνο συνετρίβη στον ωκεανό, αλλά δύο θύματα κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή με τη βοήθεια διασωστών, ανακοίνωσε η πυροσβεστική.

Πηγή: The Press Democrat

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση