Δυτικές πιέσεις στον Νετανιάχου - Για συνέπειες αν εισβάλει στη Ράφα το Ισραήλ μιλά η Κάμαλα Χάρις, για εγκλήματα πολέμου ο Μακρόν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 23:23 Δυτικές πιέσεις στον Νετανιάχου - Για συνέπειες αν εισβάλει στη Ράφα το Ισραήλ μιλά η Κάμαλα Χάρις, για εγκλήματα πολέμου ο Μακρόν

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν συνέπειες αν το Ισραήλ εισβάλει στη Ράφα, τόνισε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ - Η εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού συνιστά έγκλημα πολέμου, είπε ο Γάλλος πρόεδρος

Εντείνονται από τη Δύση οι πιέσεις προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου για αποκλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας, με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις αλλά και τον Γάλλο ηγέτη Εμαναουέλ Μακρόν να απευθύνουν αυστηρές προειδοποιήσεις.

Τη στιγμή που μια σημαντική μερίδα Δημοκρατικών γερουσιαστών τάσσονται υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους, η Κάμαλα Χάρις τόνισε ότι θα ήταν μεγάλο λάθος οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα.

«Ξεκαθαρίσαμε σε πολλές συζητήσεις και με κάθε τρόπο ότι οποιαδήποτε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα ήταν τεράστιο λάθος», δήλωσε ειεδικότερα η Χάρις σε μέρος της συνέντευξης που προβλήθηκε την Κυριακή στην εκπομπή «This Week», στο ABC News.

«Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι: έχω μελετήσει τους χάρτες. Δεν υπάρχει πουθενά να πάνε αυτοί οι άνθρωποι», συμπλήρωσε αναφερόμενη στους 1,5 εκατομμύριο εκτοπισμένους που βρίσκονται στη Ράφα.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν συνέπειες αν το Ισραήλ εισβάλει στη Ράφα, πρόσθεσε δε.

Από την πλευρά του, ο Μακρόν ύψωσε τον τόνο απέναντι στο Ισραηλινό πρωθυπουργό δείχνοντας εκ νέου «την έντονη αντίθεσή του» σε μια ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα και προειδοποιώντας ότι η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού συνιστά έγκλημα πολέμου».

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, ο Γάλλος ηγέτης επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για «άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα» και καταδίκασε «απερίφραστα τις πρόσφατες ισραηλινές ανακοινώσεις για τον εποικισμό» καθώς το Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή την κατάσχεση 8.000 στρεμμάτων γης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη προκειμένου να χτίσει εκεί νέους εβραϊκούς οικισμούς.

Ο Γάλλος πρόεδρος ενημέρωσε επίσης τον Νετανιάχου για την πρόθεσή του να υποβάλει σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να ζητήσει «άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός».

Η Μόσχα και το Πεκίνο αντιτάχθηκαν την Παρασκευή σε παρόμοια πρόταση ψηφίσματος της Ουάσινγκτον, καταγγέλλοντας συγκεκριμένα ένα «υποκριτικό» κείμενο.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση