Γάζα: Η Βρετανία ρίχνει από τον αέρα 10 τόνους βοήθειας, για πρώτη φορά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 09:45 Γάζα: Η Βρετανία ρίχνει από τον αέρα 10 τόνους βοήθειας, για πρώτη φορά (φωτο ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Η ρίψη έγινε από A400M της RAF.

Η Βρετανία για πρώτη φόρα έριξε με αλεξίπτωτα ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους στην Λωρίδα της Γάζας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας η RAF, η βρετανική πολεμική αεροπορία, προχώρησε την  Δευτέρα, για πρώτη φορά, στη ρίψη με αλεξίπτωτα συνολικά 10 μετρικών τόνων τροφίμων προοριζόμενων για τους άμαχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια, «νερό, ρύζι, μαγειρικό λάδι, αλεύρι, τρόφιμα σε κονσέρβες και βρεφική φόρμουλα» σκοπός είναι «να υποστηρίξει τους ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Η ρίψη έγινε από A400M της RAF στο πλαίσιο διεθνούς αποστολής αρωγής υπό τον συντονισμό της Ιορδανίας, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Γάζα: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα που καλεί σε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα, καθώς οι ΗΠΑ άλλαξαν τη μέχρι τώρα στάση τους, απέχοντας από την ψηφοφορία.

Από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς τον Οκτώβριο, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών βρισκόταν σε αδιέξοδο, αποτυγχάνοντας επανειλημμένα να συμφωνήσει σε μια έκκληση για κατάπαυση του πυρός. Η κίνηση της Ουάσινγκτον να απέχει από την ψηφοφρία -αντί του βέτο, που επανειλημμένα έχει ασκήσει- σηματοδοτεί την αυξανόμενη πλέον απόκλιση μεταξύ των παραδοσιακά συμμάχων ΗΠΑ και Ισραήλ σχετικά με τις ισραηλινές τακτικές πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα. 

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας μόλις ενέκρινε ένα πολυαναμενόμενο ψήφισμα για τη Γάζα, απαιτώντας άμεση κατάπαυση του πυρός, καθώς και την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς. «Αυτό το ψήφισμα πρέπει να εφαρμοστεί. Η αποτυχία θα ήταν ασυγχώρητη», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση