Δεν θα γίνει συνάντηση Μητσοτάκη- Μπάιντεν- Ακυρο το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 17:24 Δεν θα γίνει συνάντηση Μητσοτάκη- Μπάιντεν- Ακυρο το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον Κ. Μητσοτάκη να μεταβαίνει στις ΗΠΑ στις 4 Απριλίου, επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του κυβερνητικού εκπροσώπου, έγινε σήμερα γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις 4 Απριλίου στις ΗΠΑ, όπου θα είχε συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης γνωστοποίησε πως επειδή οι ημερομηνίες των προγραμμάτων των δύο ηγετών δεν συνδυάζονται, δεν θα καταστεί εφικτή τελικώς η μετάβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον για συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης στο Λευκό Οίκο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Σύμφωνα με τις επίσημες εξηγήσεις, ο πρωθυπουργός πρέπει να βρίσκεται στην Αθήνα στις 5 Απριλίου λόγω του ότι αρχίζει το συνέδριο της ΝΔ στο οποίο έχει την εναρκτήρια ομιλία και έτσι δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται στην εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα με το ταξίδι του πρωθυπουργού είχε προκύψει από τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, στο συνέδριο "city hub events" στην Αλεξανδρούπολη. Τότε, είχε πει πως ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Ουάσινγκτον στις 4 Απριλίου, προκειμένου να δώσει το "παρών" στην εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

"Στις 4 Απριλίου ο (Έλληνας) Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Οβάλ γραφείο και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", είχε σχολιάσει σε δημοσιογράφους για το επίμαχο ταξίδι: "Εάν προσκληθώ στον Λευκό Οίκο βεβαίως και θα πάω".

Ωστόσο, είχε προσθέσει ότι "το σίγουρο είναι ότι θα είμαι εδώ για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας".

Πηγή: thetoc.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση