Τη διαγραφή χρεών 60.000 πολιτών σκέφτεται η κροατική κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 18:06 Τη διαγραφή χρεών 60.000 πολιτών σκέφτεται η κροατική κυβέρνηση

Πρόκειται για πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με παγωμένους λογαριασμούς και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες και εταιρίες τηλεπικοινωνιών.

Την πρόθεσή της να διαγράψει τα χρέη περίπου 60.000 πολιτών γνωστοποίησε σήμερα η κροατική κυβέρνηση διαμέσου του υπουργού οικονομικών της χώρας Μπόρις Λάλοβατς

Πρόκειται για ανθρώπους που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εταιρίες τηλεπικοινωνιών και τράπεζες.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπόρις Λάλοβατς σε σχετική συνέντευξή του στην κροατική δημόσια τηλεόραση, υπάρχει ήδη συμφωνία για το θέμα και αναμένεται η σχετική απόφαση των τηλεπικοινωνιακών εταιριών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα κροατικής εφημερίδας, οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών συμφώνησαν στην προτεινόμενη ρύθμιση για λόγους κοινωνικής πρόνοιας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αντί για διαγραφή χρεών θα προταθεί ένα μορατόριουμ πληρωμών για 3 χρόνια. Στην περίπτωση των τραπεζικών χρεών οι διαγραφές θα αντιμετωπίζονται ως «φορολογικές ελαφρύνσεις».

Στην προτεινόμενη ρύθμιση, θα μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν χρέη μέχρι 25.000 κούνα και εμπίπτουν στα σχετικά κριτήρια, είναι άνεργοι για πάνω από ένα έτος ή συνταξιούχοι με σύνταξη μικρότερη των 2500 κούνα. Θα πρέπει ωστόσο να μην έχουν άλλες αποταμιεύσεις, πλην του ακινήτου στο οποίο διαμένουν.

Μέχρι στιγμής 320.000 κροάτες πολίτες έχουν παγωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών.  Το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών βρίσκεται σε αυτό το καθεστώς για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτος.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση