“Σκοτώσαμε όλα τα παιδιά, τώρα τι κάνουμε;” - Οι φρικιαστικές εντολές που πήραν οι Ταλιμπάν για τη σφαγή στο σχολείο του Πακιστάν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 19:52 “Σκοτώσαμε όλα τα παιδιά, τώρα τι κάνουμε;” - Οι φρικιαστικές εντολές που πήραν οι Ταλιμπάν για τη σφαγή στο σχολείο του Πακιστάν

Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις οδηγίες που έλαβαν οι Ταλιμπάν πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της σφαγής στο σχολείο του Πακιστάν, όπου εκτέλεσαν συνολικά 148 ανθρώπους, εκ των οποίων 132 παιδιά.

“Σκοτώσαμε όλα τα παιδιά, τώρα τι κάνουμε;”, ρώτησαν οι Ταλιμπάν τον αρχηγό τους, Μαουλάνα Φαζλουλάχ, ο οποίος είχε οργανώσει και την απόπειρα δολοφονίας της Μαλάλα Γιουσαφζάι και είναι ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος των πακιστανικών αρχών.

Οι έξι άνδρες είχαν λάβει συγκεκριμένες εντολές και μία από αυτές ήταν να περιμένουν την άφιξη των στρατιωτών στο σχολείο, πριν πυροδοτήσουν τα γιλέκα με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με τις αρχές του Πακιστάν, 16 εξέχοντες διοικητές από διάφορες ομάδες των Ταλιμπάν στο Πακιστάν είχαν εμπλακεί στην οργάνωση της επίθεσης μαζί με τον ανώτερο μαχητή, Ουμάρ Αντιζάι, ο οποίος διαχειριζόταν τους έξι δολοφόνους.

Ο αρχηγός των Ταλιμπάν, Μαουλάνα Φαζλουλάχ
Ο αρχηγός των Ταλιμπάν, Μαουλάνα Φαζλουλάχ

Πλέον, αναζητούνται οι 17 άνδρες, των οποίων τα ονόματα γνωρίζει η κυβέρνηση που έχει αποφασίσει (όταν τους βρει) να τους καταδικάσει σε θάνατο.

Την ίδια ώρα, οι γονείς των 132 αδικοχαμένων μαθητών έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη φρικιαστική διαδικασία, καθώς κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τα διαμελισμένα μέλη των παιδιών τους.

Το νεαρότερο παιδί που εκτελέστηκε ήταν η Κόλα Αλτάφ, η οποία ήταν μόλις 5 ετών, αν και οι Ταλιμπάν είχαν την εντολή “να μην σκοτώσουν μικρά παιδιά”. Ήταν η πρώτη ημέρα της Κόλα στο νηπιαγωγείο του σχολικού συγκροτήματος, όταν οι εισέβαλαν οι φονιάδες και την πυροβόλησαν θανάσιμα.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση