Brexit: Υπουργός της Θάτσερ ανοίγει το δρόμο για ανατροπή του δημοψηφίσματος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 21:05 Brexit: Υπουργός της Θάτσερ ανοίγει το δρόμο για ανατροπή του δημοψηφίσματος
- “Η πλειοψηφία της Βουλής δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει αποχώρηση” λέει πρώην υπουργός της Θάτσερ
- “Πρέπει να γίνουν γνωστοί οι όροι της αποχώρησης” και μετά “εκλογές ή νέο δημοψήφισμα “
- “Διαπραγμάτευση γρήγορα” ώστε οι Βρετανοί να ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν σε περίπτωση Brexit
- Δείτε το βίντεο με την τοποθέτησή του
 
Ο λόρδος Χεζελτάιν, κάποτε υπουργός της Μάργκαρετ Θάτσερ και εσωκομματικός της αντίπαλος, συμβουλέυει σε συνέντευξή του, τους Βρετανούς βουλευτές πως θα ανατρέψουν την απόφαση του δημοψηφίσματος, αποφεύγοντας το Brexit.
 
Ο συντηρητικός πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, μιλώντας στο Sky News, τόνισε ότι η Βουλή των Κοινοτήτων δεν πρόκειται να επικυρώσει την απόφαση για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς είτε γενικές εκλογές είτε δεύτερο δημοψήφισμα αφού θα έχουν συμφωνηθεί οι όροι της αποχώρησης με τους Ευρωπαίους.
 
“Υπάρχει μια πλειοψηφία περίπου 350 στη Βουλή των Κοινοτήτων που είναι υπέρ της σχέσης με την Ευρώπη. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι να πουν πως το μαύρο είναι άσπρο και να αλλάξουν γνώμη εκτός αν α) γνωρίζουν πια είναι η συμφωνία (σ.σ. Οι όροι της αποχώρησης) β) υποστηριχθεί είτε από εκλογές είτε από ένα ακόμα δημοψήφισμα. Γι αυτό και είναι απολύτως απαραίτητο να προχωρήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις.
Ο Μάικλ Χέζελταϊν τονίζει ακόμα πως οι βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αρχίσουν την αντεπίθεση ώστε να ξανασκεφτούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
 
“Η έγνοια μου τώρα είναι να ξεκινήσει η αντεπίθεση άμεσα. Και για να ξεκινήσει η αντεπίθεση, χρειαζόμαστε μια ομάδα βουλευτών από όλα τα κόμματα, η οποία θα διατηρήσει τις επιλογές και θα αρθρώσει λόγο ώστε η Βρετανία να ξανασκεφτεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αυτή η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει σήμερα”.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση