Έτοιμες να στηρίξουν τη Deutsche με ένεση έως 10 δισ οι γερμανικές εταιρίες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 09:23 Έτοιμες να στηρίξουν τη Deutsche με ένεση έως 10 δισ οι γερμανικές εταιρίες
Διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων γερμανικών εταιριών έχουν συζητήσει την κατάσταση της Deutsche Bank και είναι προετοιμασμένοι ακόμα και να προσφέρουν «ένεση κεφαλαίων» για να διασώσουν τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα.
 
Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σημειώνοντας ότι με βάση το έκτακτο σχέδιο, οι εταιρίες που θα συμμετάσχουν θα αγοράσουν μετοχές της Deutsche Bank.
 
Η «κεφαλαιακή ένεση» δεν θα ξεπερνάει τα 10 δισ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, για το σχέδιο είναι ενήμερη τόσο η ηγεσία της Deutsche Bank όσο και υψηλόβαθμοι γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
 
Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε συζήτηση για το ενδεχόμενο μιας κρατικής ενίσχυσης της τράπεζας, στην περίπτωση που αυτή αντιμετωπίσει προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας.
 
Ο γερμανικός κολοσσός μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα εάν το παραμείνει το πρόστιμο των 14 δισ. ευρώ από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, για πώληση τοξικών χρηματοοικονομικών προϊόντων.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Handelsblatt, πάντως, η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να δέχεται με ανακούφιση το σχέδιο στήριξης από τον ιδιωτικό τομέα.
 
«Η στήριξη του ιδιωτικού τομέα στη Deutsche Bank είναι σε κάθε περίπτωση προτιμότερη από τη χρήση κρατικού χρήματος» ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στη Handelsblatt.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση