Παγκόσμιο σοκ! Με μπουλντόζες οι τζιχαντιστές καταστρέφουν την αρχαία Νιμρούντ!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 16:59 Παγκόσμιο σοκ! Με μπουλντόζες οι τζιχαντιστές καταστρέφουν την αρχαία Νιμρούντ!

Η καταστροφή της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προκαλεί σοκ σε όλο τον κόσμο. Στο στόχαστρο των φανατικών αυτή τη φορά η αρχαία Νιμρούντ, που ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα π.Χ.

Υπάρχουν αναφορές πως οι τζιχαντιστές έφτασαν στην αρχαία πόλη με μπουλντόζες το πρωί της Πέμπτης κι άρχισαν το καταστροφικό τους έργο. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που κάνουν κάτι τέτοιο.

Οι εικόνες τους να κατεδαφίζουν αγάλματα από την ασσυριακή εποχή στη Μοσούλη και να τα σπάνε με βαριοπούλες πριν από μερικές μέρες είχαν κάνει το γύρο του κόσμου επίσης.

Πηγή από φυλή που ζει στην περιοχή είπε στο Reuters πως οι τζιχαντιστές πήγαν στην αρχαία πόλη της Νιμρούντ, έκλεψαν όσα τιμαλφή βρήκαν και μετά κατέστρεψαν αγάλματα, τοίχους ακόμη κι ένα κάστρο.

Ο ΟΗΕ έκανε λόγο για έγκλημα πολέμου. Το Ισλαμικό Κράτος διατυμπανίζει πως οι αρχαίοι ναοί και τα αγάλματα είναι λάθος είδωλα και γι’ αυτό πρέπει να κατεδαφιστούν. Να καταστραφεί Ιστορία αιώνων!

«Σβήνουν την Ιστορία μας» δήλωσε η Ιρακινή αρχαιολόγος Λάμια αλ Γκαϊλάνι.

Η Νιμρούντ βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μοσούλης. Ανακαλύφθηκε το 1988. Ευτυχώς από τότε πολλά ευρήματα μεταφέρθηκαν στο μουσείο της Βαγδάτης και σε άλλα στο Παρίσι και το Λονδίνο.

Πηγή: BBC

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση