Grease: Reunion 40 χρόνια μετά - πώς είναι σήμερα η Σάντι και ο Ντάνι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 13:47 Grease: Reunion 40 χρόνια μετά - πώς είναι σήμερα η Σάντι και ο Ντάνι

«I got chills, they're multiplyin', and I'm losin' control…»

Επανασύνδεση 40 χρόνια μετά για τους πρωταγωνιστές του Grease, του μιούζικαλ που χαρακτηρίστηκε ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών. 

Με αφορμή τα 40 χρόνια από την προβολή της, η Σάντι, ο Ντάνι και οι φίλοι τους έδωσαν συνέντευξη τύπου στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών στο Μπέβερλι Χιλς.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS

Ποια είναι, όμως, μερικά από τα μυστικά της ταινίας που χαρακτηρίστηκε ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών και χάρισε στον Τζον Τραβόλτα τον "τίτλο" σταρ πρώτου μεγέθους της εποχής; 

1. Ο Τζον Τραβόλτα δεν ήταν ο πρώτος επιλαχών για το ρόλο του Ντάνικ Ζούκο αλλά ο Henry Winkler. Αρνήθηκε κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Τραβόλτα.

2. Προτού δεχτεί το ρόλο της Σάντι, η Ολίβια Νιούτον Τζον δεν εμπιστευόταν τον εαυτό της ως ηθοποιό. Η, βραβευμένη με 4 Γκράμι, τραγουδίστρια (που ήταν 29 χρονών στα γυρίσματα της ταινίας) ζήτησε πρώτα ένα δοκιμαστικό με τον Τραβόλτα για να βεβαιωθεί για τη "χημεία" τους.

3. Τα περισσότερα από τα μέλη του καστ είχαν ξεπεράσει τη σχολική ηλικία. Ο Τραβόλτα ήταν 23, ο  Jeff Conaway (Kenickie), 26 με τη Stockard Channing (Rizzo) να είναι η μεγαλύτερη του γκρουπ σε ηλικία 33 ετών. 

4. Οι νεαρότεροι όλων ήταν οι Eddie Deezen (Eugene) και Dinah Manoff (Marty), κι οι δυο 19 ετών τότε.

5. Το Grease έκανε διανομή με τον τίτλο Vaselina σε πολλές ισπανόφωνες χώρες.

6. Οι "πιπιλιές" στο λαιμό της Rizzo στη σκηνή του δείπνου είναι αληθινές κι έγιναν από τον κινηματογραφικό "εραστή" της στην ταινία, Jeff Conaway.

7. Η σκηνή με τον αγώνα των δυο αυτοκινήτων κάτω από τη γέφυρα έκανε όλο το σετ να ιδρώσει. Υπήρχαν πολύ επικίνδυνα αυλάκια νερού στο έδαφος που δεν έγιναν γνωστά παρά μόνο την ώρα των γυρισμάτων.

8. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σάουντρακ, το Greased Lightning  ήταν να ερμηνευθεί από τον Conaway αλλά ο Τραβόλτα επέμενε να το πει αυτός κι ο "Kenickie" έκανε πίσω...

9. Οι παραγωγοί της ταινίας είχαν κάνει συμφωνία συνεργασίας με την Coca Cola αλλά τελευταία στιγμή ακυρώθηκε. Αποτέλεσμα, κάθε μπουκάλι Coca Cola να απομακρυνθεί από το σετ.

10. Στην τελευταία εμφάνιση της Ολίβια Νιούτον Τζον με το εφαρμοστό δερμάτινο παντελόνι, το φερμουάρ έσπασε. Αναγκάστηκε να αλλάξει για να ολοκληρώσει τη σκηνή. 

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση