Μπούμπκα για Ντουπλάντις: “Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το όριο του! Μπορεί να πηδήξει ψηλότερα”

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 12:26 Μπούμπκα για Ντουπλάντις: “Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το όριο του! Μπορεί να πηδήξει ψηλότερα”

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, ο νεαρός Σουηδός, Μόντο Ντουπλάντις κατάφερε να σπάσει δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ. Όπως είναι φυσικό, η γνώμη του θρύλου του αθλήματος, Σεργκέι Μπούμπκα… μετράει!

Το “φαινόμενο” Μόντο Ντουπλάντις έχει κάνει τον παγκόσμιο αθλητισμό να… παραμιλάει. Ο 20χρονος Σουηδός κατάφερε να σπάσει δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, καταρρίπτοντας αρχικά την επίδοση του Ρενό Λαβιλενί.

Ο θρύλος του επι κοντώ, Σεργκέι Μπούμπκα κλήθηκε να αναλύσει τον νεαρό αθλητή, στο περιθώριο της εκδήλωσης των αθλητικών βραβείων Lauers.

Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να αναλύσω τον Ντουπλάντις. Τον παρακολουθώ από το γραφείο μου και δεν έχω καλή εικόνα. Πρέπει να τον δω από κοντά να αγωνίζεται σε περισσότερους αγώνες. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Μόντο έχει τα πάντα. Είναι γρήγορος, και έχιε τεχνική.. Τον είδα να αγωνίζεται πρώτη φορά στο παγκόσμιο παίδων στο Κάλι. Όταν πέρασε τα 6 μέτρα για πρώτη φορά σε ηλικία 18 ετών το θεώρησα ότι είναι κάτι πολύ εξαιρετικό. Δεν με εξέπληξε αυτό που έκανε γιατί η πρόοδος του από μικρή ηλικία ήταν εντυπωσιακή” ανέφερε αρχικά ο Μπούμπκα.

Όσον αφορά το μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Ντουπλάντις, ο θρυλικός Ουκρανός αποκρίθηκε: “Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το όριο του. Το ανθρώπινο όριο όμως στο επί κοντώ είναι ακόμα μακριά. Σίγουρα, ο Ντουπλάντις μπορεί να πηδήξει ψηλότερα και το είδαμε στην προσπάθεια του στο 6.18μ. Το γεγονός ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έκανε δύο παγκόσμια ρεκόρ δείχνει την ικανότητα που είχε αλλά και την πνευματική του δύναμη”.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση