Νάντια Χαλαμανδάρη: Η τραγική απώλεια του 49χρονου συζύγου της, πρίγκηπα της Ισπανίας από επιπλοκές κορωνοϊού και γρίπης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 13:10 Νάντια Χαλαμανδάρη: Η τραγική απώλεια του 49χρονου συζύγου της, πρίγκηπα της Ισπανίας από επιπλοκές κορωνοϊού και γρίπης

Ο χαμός του πρίγκιπα Φερνάντο Ασέμπο Μπορμπόν βύθισε στο πένθος τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας - Η διήμερη τελετή της κηδείας στη Μαδρίτη, οι συγκινητικές στιγμές του βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε με τον γιο του ζεύγους, η διαθήκη και η επόμενη μέρα

Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά την περασμένη Κυριακή στο κοιμητήριο Tres Cantos της Μαδρίτης, όπου γαλαζοαίματοι, συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τον πρίγκιπα Φερνάντο Ασέμπο Μπορμπόν, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών. Η Ελληνίδα σύζυγός του, Νάντια Χαλαμανδάρη, και ο μικρός γιος του ζεύγους Νίκολας, που ήταν φοβερά δεμένος με τον πατέρα του, βρέθηκαν στο επίκεντρο της θλιβερής αυτής τελετής.

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας -πρώτος ξάδερφος του Φερνάντο- με τη σύζυγό του Λετίθια, οι πριγκίπισσες Σοφία και Ειρήνη, καθώς και οι αδελφές του βασιλιά, πριγκίπισσες Ελένα και Χριστίνα, αποχαιρέτησαν τον συγγενή τους, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πατέρας της Νάντιας, Νίκος Χαλαμανδάρης.

Ο μικρός Νίκολας, που ζητούσε συνέχεια τον μπαμπά του, χάθηκε στην αγκαλιά του βασιλιά Φελίπε, ο οποίος ήταν σχεδόν συνέχεια κοντά του, όπως και η μητέρα του, που προσπαθεί να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

 
 
nadia-2

Την Τετάρτη, το περιοδικό «Hola» κυκλοφόρησε με πολυσέλιδο αφιέρωμα από το τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Φερνάντο και τον βασιλιά Φελίπε να κλαίει για τον χαμό του αγαπημένου του ξαδέρφου.

Δέκα μέρες μετά τον θάνατο του άνδρα της, η Νάντια Χαλαμανδάρη προσπαθεί να διαχειριστεί το βάρος της απώλειας μαζί με τον γιο της που είχε παθολογική αδυναμία στον πατέρα του.

Ο πρίγκιπας ήθελε μόλις ο Νίκολας μεγάλωνε λίγο ακόμη να τον βάλει στις ακαδημίες ποδοσφαίρου της Ρεάλ Μαδρίτης, τους αγώνες της οποίας παρακολουθούσαν πάντα μαζί.

Στην ιστορία αγάπης του με την Ελληνίδα δημοσιογράφο, που ξεκίνησε πριν από εννιά χρόνια, όλα φάνταζαν και ήταν ιδανικά, εκτός από την υγεία του.

Από παιδί αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας των ασθενικών πνευμόνων του, τα οποία επιδεινώθηκαν τα τελευταία χρόνια, ειδικά όταν προσβλήθηκε από κορωνοϊό και γρίπη.

Τον περασμένο Ιανουάριο υποβλήθηκε σε τραχειοστομία, όμως τις επόμενες εβδομάδες, και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η κατάστασή του χειροτέρεψε.

Την περασμένη Παρασκευή, ο ξάδερφός του βασιλιάς Φελίπε τον επισκέφθηκε για τελευταία φορά έχοντας ειδοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι επέρχεται το μοιραίο.

Μια λέξη που είναι συχνά συνυφασμένη με τη ζωή των ανθρώπων, τόσο σε ευτυχισμένες όσο και σε στενάχωρες στιγμές της διαδρομής τους, που χαρακτηρίζονται «μοιραίες».

 
nadia-3

Ερωτας στη Μαγιόρκα

Μια τυχαία γνωριμία το καλοκαίρι του 2015 στη Μαγιόρκα, μια πρώτη κουβέντα και μια θετική πρώτη εντύπωση φαίνεται ότι ήταν αρκετά για να φέρουν κοντά δύο διαφορετικούς ανθρώπους, αφού αυτός ήταν γαλαζοαίματος και εκείνη μια απλή δημοσιογράφος.

Αυτή ήταν η περίπτωση του γοητευτικού πρίγκιπα Φερνάντο Ασέμπο Μπορμπόν -της δυναστείας των Βουρβώνων- και της νεαρής τότε Νάντιας Χαλαμανδάρη, κόρης του κατασκευαστή Νίκου Χαλαμανδάρη.

Μεγαλωμένη σε μια ευκατάστατη αστική οικογένεια της Αθήνας, μόλις τελείωσε από τον Μωραΐτη έφυγε για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Λονδίνο, την αγαπημένη πόλη των νεαρών γόνων ευκατάστατων οικογενειών.

Εκεί έμεινε για δέκα χρόνια σπουδάζοντας Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο London School of Economics (LSC) πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, περνώντας από διάφορα κανάλια και εφημερίδες.

Παρά τη διαφορά ηλικίας του Φερνάντο με τη Νάντια, οι δυο τους βρήκαν τα στοιχεία εκείνα που θα τους ένωναν σιγά-σιγά και χωρίς κανείς τους να βιάζεται.

Η πρώτη γνωριμία έγινε στη Μαγιόρκα το 2013, στην περιοχή που η βασιλική οικογένεια διατηρεί εξοχική κατοικία επί δεκαετίες.

Μέσω κάποιων κοινών φίλων, η Νάντια και ο Φερνάντο γνωρίστηκαν, όμως ο έρωτας δεν ήταν κεραυνοβόλος, αφού, όπως και η ίδια έχει εκμυστηρευτεί σε κοντινούς της φίλους, ποτέ δεν φανταζόταν πως θα μπορούσε να γίνει κάτι με τον Φερνάντο.

Ωστόσο, κράτησαν μια επαφή και είχαν τυπική επικοινωνία τους επόμενους μήνες, όταν η Ελληνίδα επέστρεψε στην Αθήνα και ο Φερνάντο στη Μαδρίτη.

Ενα τηλέφωνο στις γιορτές και κάποια γραπτά μηνύματα στο κινητό και από τις δύο πλευρές έδειχναν πως η γνωριμία αυτή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι άλλο, έστω και με μικρά βήματα.

Εκείνη τη χρονική περίοδο, προς το τέλος του καλοκαιριού, η Νάντια επισκεπτόταν τη Μαγιόρκα μαζί με φίλους της.

Επιδίδεται στο αγαπημένο της θαλάσσιο σκι στην παραλία Ες Τρενκ τον Αύγουστο του 2015 μαζί με την παρέα της και απολαμβάνει τον ήλιο, τη θάλασσα και τις βραδινές εξόδους.

Στο ίδιο μέρος έκανε τις διακοπές του και ο πρίγκιπας Φερνάντο Ασέμπο Μπορμπόν εκείνο τον Αύγουστο και, κατά ένα περίεργο τρόπο, σε όποιο μέρος βρισκόταν ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλο.

Αυτές οι τυχαίες συναντήσεις έμελλε να γίνουν λίγο μετά ραντεβού για δύο -για την ακρίβεια πολλά ραντεβού- στα οποία ανακάλυπταν κοινά στοιχεία.

Οσο οι ημέρες και οι νύχτες στη Μαγιόρκα περνούσαν, τόσο ο ένας ερχόταν πιο κοντά στον άλλον και, όπως έγραψαν αργότερα τα ισπανικά lifestyle περιοδικά στις ιλουστρασιόν σελίδες τους, ο Φερνάντο γοητεύτηκε από τον τρόπο που η Νάντια βλέπει τη ζωή και από την αγάπη της για την Ελλάδα, ενώ του άρεσε πάρα πολύ το πάθος που έδειχνε για τη θάλασσα και το σκι.

Στα τέλη εκείνου του Αυγούστου άρχισαν να ζουν το ειδύλλιό τους, που λίγους μήνες μετά θα είχε ως κατάληξη την εγκυμοσύνη της Νάντιας, γεγονός που δεν τους αιφνιδίασε, γιατί ήταν κάτι το οποίο ήθελαν και οι δύο.

 

nadia-5
Ο γάμος, οι φήμες και η διαθήκη

Το γεγονός πως η Νάντια ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα και εκείνος στην Ισπανία δεν τους εμπόδισε να βλέπονται πολύ συχνά, ενώ οι επαγγελματικές υποχρεώσεις απλώς δεν αποτέλεσαν εμπόδιο.

Τα Χριστούγεννα του 2015 και την Πρωτοχρονιά του 2016 τα πέρασαν στην Πράγα, ενώ στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου η Νάντια ταξίδεψε στην Ισπανία, όπου και πέρασαν ένα ρομαντικό διήμερο στη Σεγκόβια.

Η είδηση της εγκυμοσύνης της, αν και στην αρχή προβλημάτισε τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, εν συνεχεία έγινε αποδεκτή με την ανάλογη χαρά και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Ο Φερνάντο ήθελε να γίνει πατέρας, πράγμα που δεν είχε καταφέρει όταν ήταν παντρεμένος για εφτά χρόνια με τη Μόνικα Μάρτιν Λούκε, την οποία και χώρισε τελικά το 2011.

Η αναγγελία της εγκυμοσύνης χαροποίησε ιδιαίτερα τη μητέρα του Φερνάντο, πριγκίπισσα Ινφάντα Πιλάρ, αλλά και τα αδέλφια του, αφού ήταν το μοναδικό παιδί της βασιλικής οικογένειας που δεν είχε απόγονο.

Η βασιλική οικογένεια υποδέχτηκε ζεστά τη Νάντια, ενώ η πεθερά της ήταν η γυναίκα που την έκανε να νιώσει οικεία, σε έναν κύκλο όπου οι κοινοί θνητοί δεν εισέρχονται εύκολα.
Το ζευγάρι είχε αποφασίσει να κρατήσει μυστική την εγκυμοσύνη της Νάντιας, αφού δεν ήθελαν να ασχοληθούν μαζί τους τα ΜΜΕ, όμως Ισπανοί παπαράτσι τούς απαθανάτισαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τους «έπιασαν» να περπατούν στη Μαδρίτη, ενώ η Νάντια βρισκόταν στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, που κύλησε χωρίς προβλήματα.

Ο γάμος της Ελληνίδας δημοσιογράφου με τον Ισπανό πρίγκιπα πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου του 2016 στο Παλαιό Φάληρο και έγινε θέμα σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της Ισπανίας, λόγω του τίτλου που έφερε ο Φερνάντο.

Η «El Mundo» ανέφερε πως η Νάντια Χαλαμανδάρη ήταν η δεύτερη δημοσιογράφος, μετά τη Λετίθια, που ένωσε τη ζωή της με μέλος της βασιλικής οικογένειας.

 

nadia-4

Λίγες ημέρες μετά τον γάμο έρχεται στη ζωή ο Νίκολας σε ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας, ολοκληρώνοντας τη χαρά του ζευγαριού που ζούσε τα επόμενα χρόνια κυρίως στη Μαδρίτη, όπου μεγάλωνε ο μικρός, ενώ η Νάντια Χαλαμανδάρη ερχόταν κατά διαστήματα στην Ελλάδα, αφού συνέχισε να εργάζεται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Η σχέση του ζευγαριού δεν διαταράχθηκε, παρά τις κατά καιρούς φήμες περί ρήξης στον γάμο τους, ενώ όταν κάποια δημοσιεύματα είπαν ότι χώρισαν ο πρίγκιπας Φερνάντο τα διέψευσε με δήλωσή του στην «El Mundo».

Ο μικρότερος γιος της πριγκίπισσας Ινφάντα Πιλάρ, αδελφής του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, διατηρούσε εταιρεία μάρκετινγκ η οποία στο χαρτοφυλάκιό της εξυπηρετεί τις μεγαλύτερες ισπανικές εταιρείες.

Στον ελεύθερο χρόνο του ταξίδευε με την οικογένειά του, ασχολιόταν με το κυνήγι, άθλημα στο οποίο εντρυφούν οι γαλαζοαίματοι, ενώ παράλληλα του άρεσε πολύ το ψάρεμα.
Η μητέρα του έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2020, έχοντας δει τον γιο της να γίνεται πατέρας.

Μέλος της δυναστείας των Βουρβώνων, η Ινφάντα Πιλάρ ήταν αδελφή του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος και κάθε χρόνο διοργάνωνε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο τραπέζι στο σπίτι της στο Puerta de Hierro, όπου παρευρισκόταν παραδοσιακά όλη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο γιος της την «ακολούθησε» πολύ νέος στο πιο μοναχικό ταξίδι του ανθρώπου, σκορπίζοντας τη θλίψη στους οικείους του. Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο γιος του Νίκολας Ασέμπο Μπορμπόν είναι ο μοναδικός κληρονόμος όλης της περιουσίας του.

Ο μικρός, που πάντα μιλούσε και παρουσίαζε τον πατέρα του ως «ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου», θα μείνει μαζί με τη μητέρα του Νάντια στη Μαδρίτη.

Εκεί που η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα στέκεται δίπλα τους, όπως έπραξε και στην πιο δύσκολη στιγμή τους, στο τελευταίο αντίο του πρίγκιπα Φερνάντο.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση