Ο Russell Crowe γίνεται ο Εξορκιστής του Βατικανού στην ταινία τρόμου που κάθε horror fan θέλει να δει

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 17:47 Ο Russell Crowe γίνεται ο Εξορκιστής του Βατικανού στην ταινία τρόμου που κάθε horror fan θέλει να δει

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τα πραγματικά αρχεία του Πατρός Γκαμπριέλε Αμόρθ, αρχιεξορκιστή του Βατικανού.

Γνωστός ως ο Εξορκιστής του Βατικανού, ο Πατήρ Γκαμπριέλε Αμόρθ ήταν για χιλιάδες ανθρώπους το φως στο σκοτάδι. Ένας πραγματικός άνθρωπος που πραγματοποίησε χιλιάδες εξορκισμούς για την Εκκλησία, ο Πατήρ Αμόρθ ήταν ο επικεφαλής στη μάχη εναντίον του κακού. Τις εμπειρίες αυτές μετέφερε σε δύο συλλογές απομνημονευμάτων που εξερευνούν το ζήτημα της δαιμονικής απειλής.

Τα απομνημονεύματα αυτά μεταφέρονται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη και τον ρόλο του θρυλικού εξορκιστή υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Russell Crowe.

«Υπάρχει πράγματι η θέση του αρχι-εξορκιστή στο Βατικανό», εξηγεί ο πρωταγωνιστής. «Ο Πατήρ Γκαμπριέλε Αμόρθ ήταν αληθινή προσωπικότητα και κατείχε τη θέση για 36 χρόνια, λαμβάνοντας μέρος σε χιλιάδες εξορκισμούς. Και όταν κάνεις κάτι χιλιάδες φορές, γίνεσαι πολύ καλός σε αυτό. Κανένας δεν εκδίωκε τους δαίμονες καλύτερα από τον Πατέρα Αμόρθ...»

...

Ο Γκαμπριέλε Αμόρθ γεννήθηκε στη Μόντενα της Βορειοδυτική Ιταλίας, το 1925. Ο μικρότερος γιος ενός δικηγόρου, βρήκε το κάλεσμα του νωρίς. Αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια. «Είχε μία ενδιαφέρουσα ζωή από μικρός», λέει ο Crowe. «Όταν ήταν 17, πήγε στη Ρώμη για να μιλήσει με έναν αρχιερέα για να μυηθεί στην Εκκλησία. Η απάντηση ήταν: Κοίτα, είσαι 17. Πρέπει να ζήσεις λίγο πριν ακολουθήσεις το κάλεσμα σου».

Ο ιερέας εκτελούσε αυτές τις ιεροπραξίες με σταυρούς, αγιασμό, αγιασμένο λάδι, ένα προσευχητάρι και το μοβ επιτραχήλιο του, το οποίο τύλιγε στο λαιμό των δαιμονισμένων. Παρά τις σκοτεινές αυτές συνθήκες, ο Αμόρθ παρέμενε εύθυμος. Ξεκινούσε τις ιεροπραξίες κοροϊδεύοντας τον διάβολο. Έλεγε αστεία όπως: «Ξέρετε γιατί ο διάβολος φεύγει όταν με βλέπει; Γιατί είμαι πιο άσχημος από εκείνον!». Η εξήγηση που έδινε ο ιερέας, σύμφωνα με τον Crowe, είναι ότι «στον διάβολο δεν αρέσουν τα αστεία». Ο Πατήρ Γκαμπριέλε Αμόρθ πέθανε το 2016 στα 91 του χρόνια. Ο θρύλος του είναι ακόμα ζωντανός.

...

Περίληψη:

Ο Πατήρ Αμόρθ (Russell Crowe) ερευνά μία τρομαχτική υπόθεση δαιμονισμού ενός αγοριού και καταλήγει να ξεσκεπάσει μία συνωμοσία αιώνων που το Βατικανό έχει προσπαθήσει απεγνωσμένα να καλύψει.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ® Russell Crowe (Ένας Υπέροχος Άνθρωπος-A Beautiful Mind) υποδύεται τον αληθινό αρχιεξορκιστή του Βατικανού, τον θρυλικό Πατέρα Γκαμπριέλε Αμόρθ, τα συνταρακτικά απομνημονεύματα του οποίου μεταφέρονται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο.

Σκηνοθεσία: Julius Avery

Σενάριο: Michael Petroni, Evan Spiliotopoulos

Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Daniel Zovatto, Alex Essoe, Franco Nero

Δες εδώ το τρέιλερ:


Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση