Τάφος Talpiot: Γεωλόγος υποστηρίζει ότι ο Ιησούς θάφτηκε με τη σύζυγο και τον γιο του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 18:25 Τάφος Talpiot: Γεωλόγος υποστηρίζει ότι ο Ιησούς θάφτηκε με τη σύζυγο και τον γιο του
Μετά από χημικά τεστ, ο Ισραηλινός γεωλόγος Dr Arye Shimron ισχυρίζεται πως έχει "επιβεβαιώσει" την ύπαρξη και την αυθεντικότητα του τάφου του Ιησού.
 
Συνέδεσε οστεοφυλάκιο του 1ου αιώνα που πιστεύεται ότι περιείχε τα οστά του αδερφού του Ιησού με τον "οικογενειακό τάφο του Ιησού" στην περιοχή East Talpiot.

Από την έρευνά του προκύπτει πως ο Ιησούς θάφτηκε με 9 ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων ο γιος του Ιούδας και η σύζυγός του Μαρία.

Έρχεται να αναζωπυρώσει τη διαμάχη για τον τάφο του Talpiot που ανακαλύφθηκε το 1980 και χρονολογείται από την περίοδο του Δεύτερου Ναού και την εποχή του Ιησού.
 

Ένα από τα οστεοφυλάκια, όπου ανακαλύφθηκαν οστά, έφερε την επιγραφή "Ιησούς, γιος του Ιωσήφ". Σε άλλα υπήρχαν επιγραφές με τα ονόματα Maria, Joseph, Mary, Yose, Matthew.

Τα Ιωσήφ, Μαρία και Ιησούς ήταν κοινά ονόματα εκείνη την εποχή, με στατιστικολόγο από το πανεπιστήμιο του Τορόντο να δηλώνει πως κάθε ένα από αυτά αφορούσε το 8% του πληθυσμού.

Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό όμως είχε τον ίδιο οικογενειακό συνδυασμό ονομάτων όπως αυτά περιγράφονται στη Βίβλο.
 
Οστεοφυλάκιο με επιγραφή "Ιωσήφ"
 
Οστεοφυλάκιο με επιγραφή "Ιωσήφ"

Αποκτώντας πρόσβαση στο οστεοφυλάκιο "James Ossuary", πήρε δείγμα και το συνέκρινε με 25 διαφορετικά οστεφυλάκια, διαπιστώνοντας πως τα ίχνη μαγνησίου, σιδήρου και πυριτίου ταιριάζουν με αυτά της χημικής υπογραφής του τάφου του Tapliot.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση