Έξι μήνες με την Έιμι Γουάινχαουζ - Στα σκαριά νέα τηλεοπτική σειρά για τη ζωή της

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 15:47 Έξι μήνες με την Έιμι Γουάινχαουζ - Στα σκαριά νέα τηλεοπτική σειρά για τη ζωή της

Μια νέα τηλεοπτική σειρά βασισμένη στη ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο "Saving Amy" της Ντάφνε Μπάρακ είναι στα σκαριά.

Το στούντιο παραγωγών Halcyon αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου "Saving Amy" της Ντάφνε Μπάρακ, που σκιαγραφεί τη ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ, και σύμφωνα με δημοσιεύματα θα το διασκευάσει για τηλεοπτική σειρά αποτελούμενη από οκτώ επεισόδια.

Η σειρά θα προβάλει τις σχέσεις της τραγουδίστριας, μεταξύ άλλων με την οικογένειά της και τον πατέρα της Μιτς, καθώς και το ταλέντο της και τη μάχη της με τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Ο σεναριογράφος Μολ Γιάνγκ καλείται να προσαρμόσει το περιεχόμενο του βιβλίου, στο οποίο η συγγραφέας και ο παραγωγός Έμπριλ Γκουνάστι καταγράφουν τους έξι μήνες που πέρασαν με την Γουάινχαουζ και την οικογένειά της. “Αν και η καριέρα της ήταν υπερβολικά σύντομη, η Έιμι ήταν η φωνή μιας γενιάς και αδημονούμε να πούμε την ιστορία της με τον πιο σωστό τρόπο” δήλωσε ο επικεφαλής των Halcyon Studio, Ντέιβιντ Έλεντερ.

Η Γουάινχαουζ βρέθηκε νεκρή στις 23 Ιουλίου 2011 στο σπίτι της στο Λονδίνο. Αιτία του θανάτου σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ήταν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μετά από περίοδο αποτοξίνωσης, ενώ είχε καταναλώσει και ηρωίνη. Το 2011, το άλμπουμ της "Back To Black" έγινε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του 21ου αιώνα σε πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο βιβλίο "Saving Amy" βασίζεται και η βιογραφική ταινία για την Αγγλίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια που ετοιμάζεται σε σκηνοθεσία του Σαμ Τέιλορ Τζόνσον με τίτλο "Back To Black" - αν και δεν είναι σαφές εάν τα δύο πρότζεκτ συνδέονται, όπως διαβάζουμε στο NME.

"Συνάντησα την Έιμι και δεν ήταν ο εαυτός της"

Πριν από μερικές εβδομάδες η παραγωγός του James Bond, Μπάρμπαρα Μπροκόλι αποκάλυψε μία πολύ λυπηρή συνάντηση με την Έιμι Γουάινχαουζ. Οι δύο γυναίκες συζήτησαν την πιθανότητα να ηχογραφήσουν το βασικό τραγούδι για την ταινία του 2008, “Quantum Of Solace”.

“Ήταν μια πολύ ανησυχητική συνάντηση. Δεν ήταν στα καλύτερά της και την λυπήθηκα. Ήταν ευσυγκίνητη, εύθραυστη και καταλάβαινες πώς γίνεται να δημιουργεί αυτού του είδους τη μουσική. Ένιωθε πολύ βαθιά συναισθήματα και αυτό είναι τραγικό. Ήταν ένα απίστευτο ταλέντο, μία απίστευτη φωνή και ένας απίστευτος άνθρωπος”, είπε στο ντοκιμαντέρ “The Sound Of 007”.

Πηγή: NME

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση