Ιστορικό μνημείο η έπαυλη της Μέριλιν Μονρόε, γλίτωσε την κατεδάφιση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 12:03 Ιστορικό μνημείο η έπαυλη της Μέριλιν Μονρόε, γλίτωσε την κατεδάφιση

Γλίτωσε την κατεδάφιση η ιστορική έπαυλη της Μέριλιν Μονρόε, όπου βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 1962.

Το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε την Παρασκευή να ξεκινήσει μια διαδικασία για τον χαρακτηρισμό του τελευταίου σπιτιού της Μέριλιν Μονρό, ως ιστορικό και πολιτιστικό ορόσημο.

Αυτή η είδηση έρχεται αφότου ο νέος ιδιοκτήτης ζήτησε άδεια για να γκρεμίσει το κτήμα τον περασμένο Αύγουστο, προκαλώντας κατακραυγή.

Το αίτημα εγκρίθηκε αρχικά από τον επιθεωρητή στις 5 Σεπτεμβρίου αν και η πρόθεση κατεδάφισης της κατοικίας ήταν ασαφής.

Η δημοτική σύμβουλος του Λος Άντζελες Τρέισι Παρκ, δήλωσε ότι δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα που την προέτρεπαν να σώσει το σπίτι της οδού 12305 Fifth Helena Drive στην αριστοκρατική γειτονιά Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες.

 

 

Η ίδια εισήγαγε την σκέψη για την διατήρηση του ιστορικού σπιτιού με το ισπανικό αποικιακό στιλ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα την ίδια ημέρα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Jamie Paige.

«Δυστυχώς, το υπουργείο Δόμησης και Ασφάλειας εξέδωσε άδεια κατεδάφισης προτού η ομάδα μου και εγώ μπορέσουμε να παρέμβουμε πλήρως και να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα», δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου.

 

 

Το Τμήμα Δόμησης της πόλης ανακάλεσε αμέσως την άδεια κατεδάφισης. Επίσης με την κίνηση αυτή απαγορεύεται οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στο ακίνητο.

«Το συντριπτικό συναίσθημα εδώ είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να διατηρηθεί ως ένα κρίσιμο κομμάτι της ιστορίας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς του Χόλιγουντ και της πόλης του Λος Άντζελες», πρόσθεσε.

 

 

Η διάσημη έπαυλη με την αισθητική πινελιά της ισπανικής Χασιέντας, χτίστηκε το 1929 με την θρυλική Μονρόε να το αγοράζει στις αρχές της δεκαετίας του '60 για 75.000 δολάρια.

Το μονοώροφο σπίτι των 2.900 τετραγωνικών ποδιών διαθέτει με τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, κήπο και μια τεράστια πισίνα.

 

 

Πηγή: dailymail.co.uk

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση