Ειδικοί δίνουν λύσεις για το πως μπορεί κάποιος να φτιάξει πιο «ισχυρά» passwords

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 23:51 Ειδικοί δίνουν λύσεις για το πως μπορεί κάποιος να φτιάξει πιο «ισχυρά» passwords

Αυτή η εφευρετική προσέγγιση στην ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο για να μείνετε ένα βήμα μπροστά από τις πιθανές απειλές στον ψηφιακό χώρο, προσθέτοντας παράλληλα μια πινελιά εξατομίκευσης.

Ένας ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας έριξε φως σε μια αντισυμβατική αλλά αποτελεσματική μέθοδο για να ενισχύσετε την ισχύ των κωδικών σας, χρησιμοποιώντας emojis. Ενώ τα emojis θεωρούνται συνήθως ως παιχνιδιάρικα και διασκεδαστικά σύμβολα στον ψηφιακό κόσμο, μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν διπλό σκοπό όταν πρόκειται για την ενίσχυση της ασφάλειας των κωδικών πρόσβασης.

Ο Stan Kaminsky, ειδικός σε θέματα ασφάλειας εξήγησε ότι σε έναν υπολογιστή, τα emojis αντιμετωπίζονται ως σύμβολα. Όταν συνδυάζονται με γράμματα και αριθμούς, μπορούν να οχυρώσουν τον κωδικό πρόσβασής σας έναντι πιθανών εισβολέων. Ο Kaminsky υπογράμμισε τη σημασία αυτής της προσέγγισης, δηλώνοντας: «Όταν οι εισβολείς προσπαθούν να παραβιάσουν έναν κωδικό πρόσβασης που περιέχει γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης, υπάρχουν λιγότερες από εκατό παραλλαγές για κάθε σύμβολο που πρέπει να διαλέξουν».

Αυτό που κάνει τα emojis να ξεχωρίζουν είναι η τεράστια ποικιλία διαθέσιμων επιλογών. Υπάρχουν πάνω από 3.600 τυποποιημένα emojis στο Unicode, πράγμα που σημαίνει ότι ενσωματώνοντας έστω και ένα emoji στον κωδικό πρόσβασής σας, αναγκάζετε τους χάκερ να εξετάσουν περίπου 3.700 πιθανές παραλλαγές για κάθε σύμβολο.

Στην πράξη, ένας κωδικός πρόσβασης που περιέχει πέντε emojis είναι εξίσου ασφαλής με έναν παραδοσιακό κωδικό με εννέα χαρακτήρες, σύμφωνα με τον Kaminsky. Ομοίως, επτά emojis μπορούν να εξομοιωθούν με μια φράση πρόσβασης με 13 κανονικούς χαρακτήρες. Επιπλέον, τα emojis μπορούν συχνά να είναι πιο αξιομνημόνευτα από έναν πολύπλοκο συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων.

Ωστόσο, ο Kaminsky συνέστησε προσοχή στη χρήση emojis σε κωδικούς πρόσβασης. Δεν επιτρέπουν όλοι οι ιστότοποι ή οι πλατφόρμες τη χρήση emojis και ένας υπερβολικός αριθμός emojis ενδέχεται να επιβραδύνει τη διαδικασία σύνδεσης. Για να επιτευχθεί μια ισορροπία, πρότεινε την ενσωμάτωση ενός ή δύο emojis σε έναν παραδοσιακό αλφαριθμητικό κωδικό πρόσβασης.

Πηγή: Gazzetta

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση