Ο λόγος που το ελβετικό τυρί έχει τρύπες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 21:47 Ο λόγος που το ελβετικό τυρί έχει τρύπες

Οι άνθρωποι μόλις τώρα συνειδητοποιούν γιατί το ελβετικό τυρί έχει τρύπες.

Όλοι ξέρουμε ότι το ελβετικό τυρί έχει τρύπες, αλλά πολλοί από εμάς μάλλον δεν έχουν αναρωτηθεί ποτέ γιατί. Υπάρχει λόγος που το συγκεκριμένο τυρί είναι τόσο μοναδικό και είναι αλήθεια ότι μπορεί να σας εκπλήξει λίγο.

Οι τρύπες του τυριού δημιουργούνται εξαιτίας μια αντίδρασης βακτηρίων. Μετά από ένα μήνα αποθήκευσης, ένα είδος βακτηρίων, το Προπιονιβακτήριο του Φρόιντενραϊχ, καταναλώνει γαλακτικό οξύ και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φυσαλίδες. Οι φυσαλίδες παγιδεύονται στο τοίχωμα του τυριού, με αποτέλεσμα να σχηματίζουν τρύπες.

 
 

Μπορεί να ακούγεται λίγο αηδιαστικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι τα βακτήρια που δίνουν στο τυρί την εξαιρετικά ιδιόμορφη όψη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Brewster Cheese, η εξήγηση έχει ως εξής: «Η πραγματική απάντηση στο τι κάνει το ελβετικό τυρί ... τρύπιο είναι τα βακτήρια που μετατρέπουν το γάλα σε τυρί. Το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται από τα βακτήρια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ελβετικού τυριού δημιουργεί τις φυσαλίδες αέρα στη διαδικασία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτές οι τρύπες που στη βιομηχανία αποκαλούμε "μάτια". Το μέγεθος των ματιών δεν επηρεάζει τη γεύση του τυριού και μπορεί να ελεγχθεί μέσω της θερμοκρασίας, του χρόνου αποθήκευσης και των επιπέδων οξύτητας».


 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση