Χώρος για βιβλία πάντα θα υπάρχει, ακόμα και στις στάσεις στη Νέα Βράχα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 08:06 Χώρος για βιβλία πάντα θα υπάρχει, ακόμα και στις στάσεις στη Νέα Βράχα

Κάνοντας πράξη το μήνυμα φιλαναγνωσίας "χώρος για βιβλία πάντα θα υπάρχει", ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος της Νέας Βράχας πήρε μια πολύ ξεχωριστή πρωτοβουλία και έφτιαξε δύο δανειστικές βιβλιοθήκες σε .... στάσεις λεωφορείων.

Την είδηση αλιεύσαμε στο διαδίκτυο και σίγουρα αποτελεί ανάσα πολιτισμού.

"Χρέος ενός Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου" διαβάζουμε στο λογαριασμό του Συλλόγου της Νέας Βράχας στο Facebook, "είναι ο εξωραϊσμός του τόπου του και η ανάδειξη της οποιασδήποτε μορφής πολιτισμού. Αυτό αναλογιστήκαμε κι αποφασίσαμε να εξωραΐσουμε τις δύο στάσεις του οικισμού μας, φυτεύοντας παράλληλα κι ένα σποράκι πολιτισμού".

Όπως μαθαίνουμε από την ανάρτηση του Συλλόγου, αρχικά καθάρισαν και έβαψαν τις στάσεις κάνοντάς τες ανθρώπινες και πολιτισμένες, ενώ παράλληλα, υλοποιώντας την πρόταση της γραμματέας του Συλλόγου Βασιλικής Αγγέλου, με τη βοήθεια του συντοπίτη τους Γιάννη Ράντη, κατασκεύασαν και τοποθέτησαν δύο μικρές ανταλλακτικές βιβλιοθήκες, απ' όπου ο καθένας μπορεί να πάρει ένα βιβλίο και ν' αφήσει ένα άλλο. 

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος της Νέας Βράχας μέσα από την ανάρτηση του επισημαίνει πως "το βιβλίο, όντας η βασικότερη μορφή έντυπου λόγου ακόμη και σήμερα, ήταν και θα είναι μια από τις πιο αγνές και βασικές μορφές πολιτισμού", υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι "οι στάσεις μας και οι βιβλιοθηκούλες μας είναι δικές μας και σε μας μένει να τις προσέξουμε και να τις κρατήσουμε καθαρές". 

Οι δραστήριοι συμπολίτες μας συμπληρώνουν το μήνυμα τους αναφέροντας ότι "σε μας μένει να φροντίσουμε τις βιβλιοθηκούλες μας και να φτιάξουμε κι άλλες. Χώρος για βιβλία πάντα θα υπάρχει. Ας κρατήσουμε τον πολιτισμό που βρήκαμε από τους πατεράδες μας κι ας προσπαθήσουμε να τον πάμε ένα βήμα πιο μπροστά".

Μακάρι η πρωτοβουλία του Συλλόγου να βρει μιμητές και να υπάρξουν κι άλλες κυψέλες πολιτισμού στον τόπο μας, σαν αυτές στις στάσεις της Νέας Βράχας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση