Ανακοινώσεις - δηλώσεις για την επίθεση στο Δήμαρχο Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 18:49 Ανακοινώσεις - δηλώσεις για την επίθεση στο Δήμαρχο Λαμιέων

Θέση, για τα όσα συνέβησαν μεταμεσονύχτιες ώρες σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου, πήραν άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, συνδυασμοί και κόμματα, καταθέτοντας τον αποτροπιασμό τους και ζητώντας την άμεση έρευνα και σύλληψη των δραστών.

Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού

«Καταδικάζουμε ρητά και απερίφραστα τη χτεσινοβραδινή βίαιη επίθεση, σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου. Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση έρευνα για την σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Τόνισα δημόσια προ ημερών ότι «ο τρόπος που κάνουμε εκλογές καθορίζει τον τρόπο που θα διοικηθούμε. Και ο τρόπος που θα διοικηθούμε καθορίζει  και τον τρόπο που θα ζήσουμε».

Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να προσθέσω ότι αυτή η σκέψη δεν είναι αυτοαναφορική για όσους ασχολούμαστε με τα κοινά, αλλά μας αφορά συνολικά ως κοινωνία. Όλους μαζί, αλλά και καθεμία και καθέναν μας ξεχωριστά».

Περήφανη Πόλη

«Μετά από το θόρυβο που δημιουργήθηκε στα εθνικά ΜΜΕ, οι σύμβουλοι του κ. Παπαϊωάννου κατάφεραν να τον πείσουν να βγάλει μια ανακοίνωση καταδίκης της χθεσινής επίθεσης.

Και αυτή ακόμη την έβγαλε με μισόλογα και αφήνοντας υπονοούμενα, παρά το γεγονός πως αφορά ένα περιστατικό που καταγράφεται στα πλέον μελανά της ιστορίας του τόπου. 

Γνωστή η τακτική του. Αυτή η τακτική πυροδοτεί «κλίμα», και αυτή η τακτική θεωρεί ότι  δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνει η πόλη «μια εργολαβία».

Όπως επίσης γνωστή και η αντίληψή του για το δημόσιο διάλογο. Ή συμφωνείς μαζί του ή σηκώνεται και φεύγει, άλλες λύσεις δεν υπάρχουν.

Ο άνθρωπος πού φιλάρεσκα χρησιμοποιεί τον Γκαίμπελς δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον, όταν λίγη ώρα μετά από εκείνο που συνέβη, πέρασε από το συγκεκριμένο σημείο.

Ίσως τον εμπόδισαν να σταματήσει τα δεκάδες αυτοκίνητα και οι δεκάδες άνθρωποι και αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί

Λαμία στο Κέντρο

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την άθλια και άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος.

Αυτή η επίθεση, ιδιαίτερα μετά από όσα αποκαλύφθηκαν στην συζήτηση των υποψήφιων δημάρχων του Δήμου Λαμιέων που διεξήχθη στο Star Κεντρικής Ελλάδας, αποτελεί ευθύ χτύπημα στη Δημοκρατία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι καθήκον της οργανωμένης πολιτείας να διαλευκάνει την υπόθεση και  να φέρει τους υπαίτιους στη δικαιοσύνη, ενώ αναμένουμε με ενδιαφέρον την διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών που έκανε ο Δήμαρχος για προσπάθεια χειραγώγησης του διαγωνισμού  για την επέκταση του κυττάρου του ΧΥΤΑ Λαμίας από συνυποψήφιο δήμαρχο, για τις απειλές που δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του αλλά και για την συμμετοχή στις εκλογές υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που έχουν  χρέη προς το Δήμο τα οποία ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Έχουμε υποχρέωση να απομονώσουμε άμεσα τέτοιες συμπεριφορές και να διαφυλάξουμε με σθένος το θεσμό της Αυτοδιοίκησης που πρέπει να υπηρετεί, αποκλειστικά, τον Πολίτη και την Κοινωνία μας

Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την θρασυδειλη,τραμπούκικη επίθεση από αγνώστους, σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων κ. Καραΐσκου.

Τέτοιες πρωτοφανείς στην ιστορία του δήμου μας εκδηλώσεις βίας δυναμιτίζουν την ομαλή πορεία προς τις εκλογές, δεν προσφέρουν στην ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και δεν συνάδουν με το δημοκρατικό διάλογο.

Ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να στηριχθεί αποκλειστικά στην αντιπαράθεση θέσεων και προγραμμάτων των παρατάξεων που διεκδικούν το Δήμο.

Οι δημότες πρέπει να μπορούν να έχουν γνώση των προτάσεων και θέσεων όλων των υποψηφίων πάνω στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης, μακριά από την πόλωση, τον διχασμό  και τη βία  στην πολιτική ζωή που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός υγιούς  προεκλογικού κλίματος ώστε οι πολίτες να απεγκλωβιστούν από τέτοιες λογικές και να  κρίνουν τους συνδυασμούς και τους υποψήφιους με βάση τις θέσεις και τα προγράμματα τους

ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΜΙΑΣ

«Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζουμε χωρίς δεύτερη σκέψη την άνανδρη  επίθεση που δέχθηκε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Λαμίας από αγνώστους αμέσως μετά το πρώτο τηλεοπτικό debate σε  σταθμό της πόλη μας. Ένα γεγονός που έρχεται ως επιστέγασμα στις αντεγκλήσεις και στην ανούσια αντιπαράθεση μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού της Λαμίας που εκφράζουν οι δυνάμεις εκείνες που στοχεύουν στην διαχείριση της ίδιας μίζερης κατάστασης.

Θεωρούμε όμως ότι αυτό το συμβάν, αυτή η επίθεση που έγινε, ο χρόνος στον οποίο επιτελέστηκε, ουσιαστικά διευκολύνει και βολεύει αυτήν την άσφαιρη  αντιπαράθεση που εκφράζεται στα τοπικά μέσα, στο διαδίκτυο αλλά εκφράστηκε και μέσα από την πρώτη συζήτηση των υποψήφιων δημάρχων στο κανάλι. Αποπροσανατολίζει από τα ουσιαστικά και μεγάλα προβλήματα που έχει ο δήμος και δεν είναι άλλα από τα ουσιαστικά μέτρα που πρέπει να πάρει και ο δήμος Λαμιέων για να μην είναι ανοχύρωτη πόλη, μέτρα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής του λαού μας, μέτρα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα επικεντρώσει την προσπάθειά της στα προβλήματα των Λαμιωτών, στην ανάδειξη του αγωνιστικού δρόμου για την επίλυσή τους  και στην ενίσχυση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ παντού, στις εκλογές της 8ης  Οκτώβρη

Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Φθιώτιδας ΝΔ

«Η ΔΕΕΠ Φθιώτιδας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος από αγνώστους χθές το βράδυ την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του . Η παρανομία και η βία δεν μπορεί να είναι μέρος της πολιτικής ζωής του τόπου. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια πρέπει να καταδικασθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Θεωρούμε αδιανόητο σε μια επαρχιακή πόλη όπως η Λαμία να κινδυνεύει ο πρώτος της πολίτης .

Οι θέσεις της ΝΔ απέναντι στη βία από όπου και αν προέρχεται είναι πάγιες και σταθερές»

Καταδίκη της επίθεσης από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας

«Οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση στην Αυτοδιοίκηση.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας καταδικάζει, με τον πιο απερίφραστο τρόπο, την αποτρόπαια επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Θύμιος Καραΐσκος.

Η χθεσινοβραδινή επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του, φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα ένα ζήτημα άκρως επικίνδυνο για τους θεσμούς της δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού, που όλοι μας οφείλουμε να προστατεύουμε. Τη βία εναντίον πολιτικών και αυτοδιοικητικών προσώπων.

Η θρασύτατη επίθεση δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Δημάρχου Λαμιέων, αλλά αποτελεί ευθεία  απειλή για τις αξίες της δημοκρατίας και δεν έχει θέση σε μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία.

Καταδικάζουμε λοιπόν ευθέως το θλιβερό και απαράδεκτο γεγονός της επίθεσης σε βάρος του Δημάρχου και δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι όπως έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση, η πρόοδος στις τοπικές μας κοινωνίες έρχεται μέσα από τη συνεννόηση, τη συνεργασία και κυρίως τον σεβασμό των ανθρώπινων αξιών. Η βία, με όποια μορφή κι αν αυτή εκφράζεται, φέρνει οπισθοδρόμηση και σκοτάδι.

Η Αυτοδιοίκηση έχει κάνει αγώνες για να φτάσει στη σημερινή της μορφή και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει χρόνια πίσω

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας

«Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας καταδικάζει τη χθεσινή απρόκλητη επίθεση κατά του Δημάρχου της πόλης και μέλους του Συλλόγου μας Ευθυμίου Καραΐσκου. Πράξεις βίας δεν είναι ανεκτές, καθώς αποτελούν πλήγμα στην καρδιά της δημοκρατίας. Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης με την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση