Με Λαμία και Δελφούς ξεκινά η UNESCO το Εθνικό Δίκτυο Πόλεων Πολιτισμού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 15:30 Με Λαμία και Δελφούς ξεκινά η UNESCO το Εθνικό Δίκτυο Πόλεων Πολιτισμού

Η πρωτοβουλία για την στρατηγικής σημασίας συνέργεια, που ανέλαβαν οι Δήμαρχοι Λαμιέων  και Δελφών, Νίκος Σταυρογιάννης και Θανάσης Παναγιωτόπουλος αντίστοιχα, ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO ανταποκρίθηκε θετικά στην πρωτοβουλία των δυο Δημάρχων, τονίζοντας ότι στηρίζει τις συνέργειες που έχουν στόχο την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Φθιωτοφωκίδας.

Μάλιστα στην απαντητική επιστολή, που απέστειλε η πρόεδρος της UNESCO κ. Τζιτζικώστα στους δυο Δημάρχους, αναφέρει ότι το Εθνικό Δίκτυο Πόλεων Πολιτισμού, που πρόκειται να δημιουργήσει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, θα ξεκινήσει με πρώτες εγγραφές τις πόλεις των Δελφών και της Λαμίας.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από την επιστολή της κ.Τζιτζικώστα, προς τους Δημάρχους Λαμιέων και Δελφών:

Πριν από λίγες ημέρες οι δυο Δήμαρχοι είχαν συναντηθεί στη Λαμία και με κοινές τους δηλώσεις είχαν κάνει λόγο για την απαρχή μιας στρατηγικής μορφής συνεργασίας.

Η Φθιώτιδα και η Φωκίδα μοιράζονται τις ίδιες ιστορικές, κοινωνικές και πολιτιστικές μνήμες, είχαν πει μεταξύ άλλων οι Σταυρογιάννης και Παναγιωτόπουλος, ενώ έκαναν λόγο στην τουριστική ανάπτυξη, που βασίζεται στον κοινό ορεινό όγκο που μας συνδέει, στην ιστορία, στους αρχαιολογικούς χώρους και στον πολιτισμό.

Δείτε στο βίντεο τι είχαν δηλώσει γι αυτή τη συνεργασία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση