Στη Λαμία ο Πρέσβης της Τσεχίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαΐου 2015 10:02 Στη Λαμία ο Πρέσβης της Τσεχίας

Στο Δήμο Λαμιέων βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jan Bond.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης στη 1.00 το μεσημέρι υποδέχθηκε και ξενάγησε τον κ. Πρέσβη στο Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης τόνισε:

“Είναι ιδιαίτερη τιμή που υποδέχομαι στο Δήμο Λαμιέων τον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Αυτού Εξοχότητα Jan Bondy. Μιας χώρας και ενός λαού που συνδέεται με την πατρίδα μας μέσω μακραίωνων παραδοσιακών δεσμών στενής φιλίας, άριστης συνεργασίας και αταλάντευτης και αμοιβαίας αλληλεγγύης που ενισχύονται σημαντικά μέσα από την κοινή ευρωπαϊκή μας πορεία και προοπτική.

Με την ευκαιρία της σημερινής σημαντικής επίσκεψης που πραγματοποιεί στην πόλη μας ο Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να επιδιώξουμε να ενισχύσουμε κάθε είδους δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην αύξηση της ευημερίας και των πολιτιστικών δεσμών. Από τον Ιστορικό τόπο των Θερμοπυλών καλωσορίζουμε στο Δήμο μας τον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Αυτού Εξοχότητα Jan Bondy εκφράζοντας την πεποίθηση, την επιθυμία και τη βούληση μας για εντατική και δημιουργική συνεργασία μεταξύ των λαών μας.”

Ο Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας,  προσκάλεσε τον κ. Σταυρογιάννη να επισκεφθεί επίσημα την Τσεχία ενώ ο Δήμαρχος Λαμιέων κάλεσε την Αυτού Εξοχότητα Jan Bondy να επισκεφθεί και πάλι το Δήμο μας κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα «Θερμοπύλεια» που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση