Το 18ο Δημοτικό Λαμίας στα "Δώρα Ψυχής" του Συλλόγου "Συν στον Άνθρωπο" (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 15:28 Το 18ο Δημοτικό Λαμίας στα "Δώρα Ψυχής" του Συλλόγου "Συν στον Άνθρωπο" (ΦΩΤΟ)

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας συμμετείχε με 65 μαθητές/τριες του, με τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ…», στην ετήσια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «ΔΩΡΑ ΨΥΧΗΣ 2023» του φιλανθρωπικού συλλόγου ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 17:30-18:30, στο «Κτήμα Πασιάκου». Η παράσταση ήταν ενταγμένη στο ολοήμερο πρόγραμμα εορταστικών δράσεων «Παραμυθένια Χριστούγεννα για τους μικρούς μας φίλους!» για να ενισχυθεί η σπουδαία προσπάθεια του συλλόγου.

Η εισαγωγή ήταν ένα λυρικό κείμενο για την πνευματική σημασία της γιορτής των Χριστουγέννων με τίτλο «Που οι εκκλησιές σημαίνουν…» του Κώστα Κρυστάλλη, σε απόδοση της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη, από το βιβλίο «Οι πιο αγαπημένες ιστορίες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά», Εκδόσεις Μίνωας (με άδεια εκδότη). Το δεύτερο μέρος ήταν η θεατρική διασκευή της συγκινητικής, χριστουγεννιάτικης ιστορίας «Έρχονται… οι αράχνες!» της Μις Σάρα Κόνι Μπράιαντ, σε απόδοση της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη, από το βιβλίο «Οι πιο ωραίες ιστορίες με τον Αϊ-Βασίλη», Εκδόσεις Μίνωας (με άδεια εκδότη). Η χορωδία του σχολείου με μαθητές/τριες όλων των τάξεων, συνόδευσε τα δύο μέρη με υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την εισαγωγή αφηγήθηκε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, κα Φρόντζου-Χρηστίδη Αναστασία, Σύμβουλος Σχέσεων, Παιδιού & Οικογένειας, ΒΑ Ψυχολογίας. Στο τέλος μοιράστηκε με όλον τον κόσμο τοσυγκινητικό «Μήνυμα Χριστουγέννων», το οποίο έγραψε ειδικά για την ημέρα αυτή.

Για την υλοποίηση αυτής της πρωτότυπης μουσικοθεατρικής παράστασης, στην οποία συνδυάστηκαν θεατρικοί διάλογοι,παντομίμα και μουσικοκινητικά κομμάτια, συνεργάστηκαν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου, καθώς και οι παρακάτω εκπαιδευτικοί:

  • Χορωδία: ΣΤ΄- Ε΄- Δ΄- Α΄ τάξεις
  • Μουσική επιμέλεια παράστασης, διδασκαλία χορωδίας & επεξεργασία ήχου: κα Γοργογιάννη Ελευθερία, εκπαιδευτικός μουσικής
  • Δημιουργία video για εισαγωγή: κα Τσιαμπούλα Ελένη (δασκάλα Β΄) &κα Γιακοβή Γιάννα (εκπ/κός αγγλικής – υπ. σχ. Βιβλιοθήκης)
  • Δραματοποίηση: Β΄ & Γ΄ τάξεις
  • Αϊ-Βασίλης: κ. Φυδάνογλου Νικόλαος, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής
  • Σκηνικά – Κοστούμια: κα Τσιαμπούλα Ελένη, δασκάλα Β΄ τάξης &κα Σταθοπούλου Ελένη, δασκάλα Γ΄ τάξης
  • Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία – Επιμέλεια: κα Τσιαμπούλα Ελένη (δασκάλα Β΄), κα Σταθοπούλου Ελένη (δασκάλα Γ΄), κα Γιακοβή Γιάννα (εκπ/κός αγγλικής – υπ. σχ. Βιβλιοθήκης), κα Γοργογιάννη Ελευθερία (εκπ/κός μουσικής), κ. Φυδάνογλου Νικόλαος (εκπ/κός ειδ. αγωγής) & κ. Σκαφίδας Γεώργιος (Διευθυντής)
  • Αφήγηση δεύτερης ιστορίας & επιλογή λογοτεχνικών κειμένων: κα Γιακοβή Γιάννα, εκπαιδευτικός αγγλικής – υπεύθυνη σχολικής Βιβλιοθήκης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 18ουΔημοτικού Σχολείου Λαμίας συγχαίρει εγκάρδια όλους τους μαθητές/τριες του για την άριστη συμμετοχή τους, σε αυτή τη σημαντική φιλανθρωπική εκδήλωση-θεσμό της περιοχής μας, οι οποίοι μας συγκίνησαν βαθιά με τα ωραία χριστουγεννιάτικα μηνύματα ενσυναίσθησης, χαράς, μοιράσματος και αγάπης για όλα τα πλασματάκια του Θεού, τα οποία μας μετέδωσαν με την ιστορία τους.

Θερμές ευχαριστίες για τησυμβολή τους στην πραγματοποίηση της μουσικοθεατρικής παράστασης «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ…» αποδίδονται:

-στους γονείς των μαθητών/τριων για την άψογησυνεργασία τους

-στον Σύλλογο Γονέων& Κηδεμόνωνγια τη συνεχή υποστήριξη όλων των δράσεωντου σχολείου μας

-στον κ. Νέλλα Κώστα για την ηχητική υποστήριξη με τον απαραίτητο εξοπλισμό

-στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ για την ευγενική συναίνεσή τους στην αξιοποίηση των δύο χριστουγεννιάτικων ιστοριών των βιβλίων τους

-στην κα Φρόντζου-Χρηστίδη Αναστασία για την ουσιαστική συμμετοχή της στη σχολική μας παράσταση

-στο Δ.Σ. του Συλλόγου ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ και στην πρόεδρο κα Δούμα Μαίρη για την τιμητική πρόσκληση & συνεργασία σε αυτή την ωραία εκδήλωση με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Με συγκίνηση, χαρά και αγαλλίαση ψυχής, νιώσαμε όλοι ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα…

«Ήρθανε Χριστούγεννα στην καρδιά!

Κάλαντα και ευχές, τα παιδιά στις αυλές

Με αγγέλων φωνές τραγουδούν…

Ήρθανε Χριστούγεννα…» (στίχοι: Λένκα Πέσκου)

ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Επιμέλεια κειμένου:

Γιακοβή Γιάννα, εκπαιδευτικός αγγλικής & υπεύθυνη σχολικής Βιβλιοθήκης

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση