Λαμία - Ατρόμητος 3-3: Η διαιτησία δεν άφησε να κερδίσει ο καλύτερος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 08:12 Λαμία - Ατρόμητος 3-3: Η διαιτησία δεν άφησε να κερδίσει ο καλύτερος

Ο κάκιστος διαιτητής Βεργέτης μαζί με τον VAR Τσαγκαράκη «χάρισαν» δύο πέναλτυ στους φιλοξενούμενους και έκλεισαν τα μάτια σε πεντακάθαρο πάνλτυ πάνω στον Καρλίτος!

Απίθανα πράγματα έμελλε να δούμε στο παιχνίδι Λαμία - Ατρόμητος στο «Αθανάσιος Διάκος» όπου από διαιτητικά λάθη διαμορφώθηκε το τελικό 3-3 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Η Λαμία εκτός από έναν καλό Ατρόμητο, είχε να αντιμετωπίσει και τον κάκιστο διαιτητή Βεργέτη που σε συνεργασία με τον ακόμη χειρότερο VAR Τσαγκαράκη έδωσαν δύο «αυστηρά» πέναλτυ υπέρ του Ατρομήτου και έκλεισαν τα μάτια στον ορισμό του πέναλτυ σε φάση υπέρ του Καρλίτος και ενώ το σκορ ήταν 3-3.

Η ομάδα του Βόκολου είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα για αυτό και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 8’ με 0-2. Ήταν φανερά καλύτερη όμως στη συνέχεια και κατάφερε να γυρίσει το ματς σε 3-2 όμως δεν μπόρεσε να νικήσει και τη διαιτησία που της στέρησε εξόφθαλμα τη νίκη. Η Λαμία που είχε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και μετά το 3-3, ενώ όπως σημειώσαμε δεν της δόθηκε και πέναλτυ.

Το κακό ξεκίνημα

Με το γνωστό 4-2-3-1 ξεκίνησε η Λαμία το παιχνίδι ή για να ακριβολογούμε μετά τα 10 πρώτα λεπτά, καθώς στο ξεκίνημα δεν φάνηκε να υπάρχει στο γήπεδο!

Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίντκλει, στην άμυνα, Τζανδάρης και Σαντάνα μπροστά τους και οι Τσιλούλης, Σλίβκα, Μαρτίνεθ, πίσω από τον Καρλίτος.

Χωρίς ο Ατρόμητος να δείξει τίποτα αξιόλογο στο παιχνίδι του σε δύο επιθέσεις έβγαλε δύο γκολ. Αρχικά στο 4’ από φάουλ του Κούντε, η άμυνα έδιωξε σε πρώτο χρόνο, αλλά κανείς παίκτης της Λαμίας δε βρέθηκε στο ύψος της περιοχής, από όπου ο υψηλόσωμος Ασεβέδο που είχε προωθηθεί πλάσαρε. Η μπάλα χτύπησε πάνω στον Παπαδόπουλο αλλάζοντας πορεία και ο Κοσέλεφ έμεινε όρθιος βλέποντας την μπάλα στα δίχτυα του (0-1).

Συνέχισε να μην υπάρχει στο γήπεδο η Λαμία και στο 8΄ έγινε το 0-2. Ήταν μια απλή σέντρα από δεξιά του Βαλένσια, που βρήκε τον Έντερ ο οποίος είχε τρυπώσει στην Λαμιώτικη άμυνα και με κεφαλιά προ του, κατά 23 πόντους ψηλότερου, Τζανετόπουλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μια απίθανη εξέλιξη σε σχέση με αυτό που έδειξαν το επόμενο 5λεπτο οι δύο ομάδες. Η Λαμία κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο και στο 13’ μείωσε στο σκορ. Ο Τσιλούλης έκλεψε την μπάλα και έβγαλε στο Σλίβκα που βρήκε δεξιά μέσα στην περιοχή τον Καρλίτος. Ο Ισπανός ελίχθηκε και έπιασε το σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Τσιντώτας. Ο Μαρτίνεθ όμως καραδοκούσε και με δυνατό συρτό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Έλληνα γκολκίπερ (1-2).

Και εκεί που περιμέναμε και δεύτερο γκολ από τη Λαμία, ήρθαν δύο στημένες φάσεις στο 16’ και 17’ να μας υπενθυμίσουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα. Στη δεύτερη φάση μάλιστα ο Βεργέτης είδε πέναλτυ στην προσπάθεια του Τζανδάρη να διώξει την μπάλα καθώς στο απλωμένο πόδι του πήγε και έπεσε πάνω του ο Τσακμάκης.

Με μεγάλη ευκολία ο ρέφερι έδειξε πέναλτυ, που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Βαλένσια καθώς έπεσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία ο Κοσέλεφ και έδιωξε σε κόρνερ.

Το χαμένο πέναλτυ του Βαλένσια:

Αυτό ήταν το έναυσμα για τη Λαμία να αναθαρρήσει και να φτάσει στην ισοφάριση στο 22’. Μπαλιά 50 μέτρων του Τζανετόπουλου στον Καρλίτος, έδωσε την ευκαιρία στον πρώτο σκόρερ της ομάδας να σεντράρει όμορφα στην αντίπαλη περιοχή. Στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Τσιλούλης τον οποίο κόντραρε την τελευταία στιγμή ο Ασεβέδο, η μπάλα όμως στρώθηκε στον Σλίβκα που άνετα σε κενή εστία την πλάσαρε στα δίχτυα.

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού το μόνο άξιο αναφοράς είναι η διαιτησία του Βεργέτη που έδειξε ανοχή σε μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων, ενώ σε μαρκάρισμα στη φάση του Σιμόν στον Έντερ, έδωσε αμέσως κίτρινη κάρτα!

Τα γκολ του πρώτου μέρους:

Η επανάληψη

Αλλαγή στην ανάπαυλα έκανε ο Ατρόμητος. Η είσοδος του Ρομπάιγ έδωσε ώθηση στη φιλοξενούμενη ομάδα, χωρίς όμως να είναι καλύτερη σε σχέση με τη Λαμία. Στο 53’ πάντως ο Έντερ βρήκε την ευκαιρία να κινηθεί στο ύψος της περιοχής και να πλασάρει υπό πίεση στα χέρια του Κοσέλεφ.

Εκεί, αφυπνίστηκαν οι γηπεδούχοι και στο 54΄ έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μαρτίνεθ. Προηγήθηκε σέντρα του Τσιλούλη από αριστερά, και πάσα του Καρλίτος στον εντελώς ξεμαρκάριστο συμπατριώτη του. Το σουτ του Μαρτίνεθ όμως πήγε κατευθείαν στην αγκαλιά του Τσιντώτα.

Στο επόμενο λεπτό όμως η Λαμία προηγήθηκε στο σκορ. Ο Καρλίτος έστρωσε στο Σιμόν από δεξιά και η σέντρα ξυράφι του τελευταίου έδωσε την ευκαιρία στον Σίντκλέι να μπει με την μπάλα στα δίχτυα (3-2).

Το γκολ του Σίντκλέι:

Η Λαμία έδειχνε το απόλυτο αφεντικό στο γήπεδο όμως Βεργέτης και VAR είχαν άλλη γνώμη και δώρισαν ένα ακόμη πέναλτυ στον Ατρόμητο και στον Βέργο που αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους φίλους της Λαμίας. Ο πρώην επιθετικός των «κυανόλευκων» κέρδισε με θεαματική βουτιά την εσχάτη των ποινών σε ακούμπημα του Παπαδόπουλου πάνω του. Πέναλτυ που δόθηκε με 5λεπτη καθυστέρηση λόγω VAR και εκτέλεσε ο ίδιος ο Βέργος πανηγυρίζοντας την επιτυχία του προκαλώντας τους φιλάθλους των γηπεδούχων.

Η "βουτιά" του Βέργου και το πέναλτυ που έσωσε τον Ατρόμητο:

 Στο 72’ ο ρέφερι και ο VAR έκλεισαν προκλητικά τα μάτια τους σε ξεκάθαρο πέναλτυ του Τσακμάκη πάνω στον Καρλίτος. Αν ο Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε μια φορά το χέρι του στη φάση του 60’ ο Τσακμάκης τράβηξε εξώφθαλμα τον Καρλίτος που με ωραία κίνηση τον άδειασε! Ο Βεργέτης μάλιστα «κιτρίνισε» και τον Καρλίτος που τόλμησε να του διαμρτυρηθεί.

Αυτό δεν είναι πέναλτυ:

Η Λαμία όμως είχε πάρει φόρα και στο 76’ ο Τόσιτς έβγαλε μόνο του τον Καρλίτος το φοβερό σουτ του οποίου έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τσιντώτας!

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι από μπαλιά του Τόσιτς, μόλις δεν έφτασε την μπάλα με το κεφάλι ο Τσιλούλης που βγήκε μόνος του και η μπάλα κατέληξε άουτ!

Στο 82’ νέα τεράστια ευκαιρία της Λαμίας με τον Τσιλούλη να βγάζει μόνο του τον Καρλίτος το σουτ του τελευταίου όμως έφυγε άουτ!

Οι ευκαιρίες του Καρλίτος:

Συνέχισε να χάνει ευκαιρίες η Λαμία όπως στο 87’ μετά από εξαίσια προσπάθεια του Τσιλούλη που απέκρουσε δύσκολα ο Τσιντώτας όμως ο κι ο Σαντάνα δεν μπόρεσε να την προωθήσει στα δίχτυα. Ο Τσιλούλης που είχε μια ακόμη καλή προσπάθεια άουτ στο 90’.

Στα 7 λεπτά που κράτησε παρά τις νέες καθυστερήσεις ο κάκιστος διαιτητής Βεργέτης, δεν άλλαξε κάτι και ο Ατρόμητος πανηγύρισε έναν βαθμό που πραγματικά δεν δικαιούταν.

Πολλά συγχαρητήρια για την εμφάνιση της ομάδας του Βόκολου μετά το 10ο λεπτό.

Στο γήπεδο να σημειώσουμε ότι βρέθηκαν και 200 περίπου φίλοι της φιλοξενούμενης ομάδας.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλέι, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαντάνα, Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (70’ Τόσιτς), Καρλίτος, Σλίβκα (85’ Ακούνια)

Στον πάγκο, Χαζτηεμμανουήλ, Κορνέζος, Στάνκο, Μάλτσι, Αμαράλ, Βασιλαντωνόπουλος, Λόνγκο

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Ντε Μποκ, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Έντερ (83’ Έρλινγκμαρκ), Κούντε, Καμαρά (94’ Κουέν), Βέργος (67’ Αντζιέλσκι), Φριντζόνσον (46’ Ρομπάιγ), Βαλένσια

Στον πάγκο, Μαρκετζάνι, Αθανασίου, Γιουμπιτάνα, Τζοβάρας, Ντιρκς

Διαιτητές: Χρήστος Βεργέτης, Γεώργιος Στεφανής, Χρήστος Κορώνας

4ος Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς

AVAR: Πέτρος Τσαγκαράκης

VAR: Δημήτρης Σαμοΐλης

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση