Λαμία - ΑΕΚ 0-4: Ήττα στην πρεμιέρα των play offs στο άδειο ΔΑΚΛ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 19:05 Λαμία - ΑΕΚ 0-4: Ήττα στην πρεμιέρα των play offs στο άδειο ΔΑΚΛ

Σε νεκρό χρόνο στο πρώτο ημίχρονο έβαλε το πρώτο γκολ η Ένωση που ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι. Δύο πολύ όμορφά γκολ στα τελευταία λεπτά του Γκαρσία έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Δικεφάλου…

Βαριά ήττα γνώρισε στην πρεμιέρα των play offs στην έδρα της η ομάδα της Λαμίας, από την ΑΕΚ που πέρασε με σκορ 0-4.

Η Ένωση που κυνηγά την πρώτη θέση και το πρωτάθλημα, ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι, όμως η νίκη δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ. Χρειάστηκε αρκετή τύχη να σκοράρει στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ενώ το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη της ήρθε από μία τυχερή φάση από πλάγιο άουτ! Από κει και πέρα η είσοδος του Λιβάι Γκαρσία έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Δικεφάλου πετυχαίνοντας και ένα καταπληκτικό γκολ στο 88’, αλλά και ένα εξίσου όμορφο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το πρώτο παιχνίδι της Λαμίας σε επίπεδο Play offs έγινε δυστυχώς κεκλεισμένων των θυρών και δεν μπόρεσε να έχει στο πλευρό της τους φίλους της.

Το σύστημα

Με αρκετές αλλαγές εξαιτίας των πολλών και σημαντικών απουσιών, η Λαμία παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2 Στη θέση του τιμωρημένου Παπαδόπουλου πήγε ο Κορνέζος δίλα στον Τζανετόπουλο, και στα πλάγια Σιμόν και Σίντκλεϊ. Θέση στην 11 αδα είχε και ο Αμαράλ, όπως και οι Νούνιες, Στάνκο και Τζανδάρης που αποτέλεσαν την αρχική 4αδα στο κέντρο, ενώ μπροστά στο ξεκίνημα ήταν οι Σλίβκα και Μάλτσι.

Επρόκειτο για τρεις ζώνες άμυνας απέναντι στην ομάδα της ΑΕΚ που θα αναζητούσε το γκολ και θα ασκούσε πίεση από τα πρώτα λεπτά.

Πρώτη πραγματική τελική πάντως για την ΑΕΚ ήταν στο 10’ όταν από κόντρα η μπάλα έφτασε αριστερά στον αμαρκάριστο Πήλιο που σούταρε όμως απελπιστικά άουτ. Σε αυτό το διάστημα πάντως κέρδισε και τρία κόρνερ (από τα 11 του ημιχρόνου).

Στο 16’ ένα δυνατό σουτ του Ελίασον έφυγε λίγο άουτ μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ με πάσα του Μάνδαλου.

Στο 25’ και πάλι ο Ελίασον πάτησε περιοχή η σέντρα του όμως εξουδετερώθηκε από τον Κοσέλεφ που κέρδισε και το φάουλ από τον Πόνσε.

Στο 31’ σέντρα του Μάνδαλου στο δεύτερο δοκάρι, ο Πόνσε νίκησε στον αέρα τον πιο βραχύσωμο Σίντκλεϊ, αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε.

Στο 33’ ο Σίντκλεϊ μόλις δεν πρόλαβε τον Στάνκοβιτς μετά από πάσα του Μάλτσι, με τον τερματοφύλακα να βρίσκει μπάλα και να σώζει, καθώς ο Βραζιλιάνος έπεσε για πέναλτυ.

Η επέμβαση του Στάνκοβιτς στον Σίντκλεϊ:

Στο 38’ διπλή φάση για την ΑΕΚ. Αρχικά η σέντρα του Πήλιου από αριστερά, ο Τζανετόπουλος έβγαλε σε κόρνερ την επαφή του Πόνσε. Το εκτέλεσε ο Μάνδαλος με πάσα στον Ελίασον που έβγαλε νέα σέντρα και ο Κάλενς με κεφαλιά ανάγκασε τον Κοσέλεφ σε νέα απόκρουση.

Μην έχοντας βρει το εύκολο γκολ όπως στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ έμοιαζε βραχυκυκλωμένη και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε χωρίς γκολ στα αποδυτήρια. Σε ένα φάουλ που κέρδισε ο Γιόνσον και αμφισβήτησαν στο 45’+1 οι παίκτες της Λαμίας, το εκτέλεσε ο Μάνδαλος και έδωσε την ευκαιρία στον Πόνσε να κάνει την προβολή. Ο Κοσέλεφ απέκρουσε δύσκολα στη γωνία του, δεν μπόρεσε να την μπλοκάρει όμως προσπαθώντα σαν μην περάσει τη γραμμή και ο Κάλενς που ήταν κι εκείνος στη φάση την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1.

Το γκολ του Κάλενς:

«Κρυάδα» για τη Λαμία, που έχοντας περάσει σαν δεύτερο επιθετικό τον Νούνιες και τον Σλίβκα δεξιά στο κέντρο, αλλά και τον Σίντκλεϊ στα χαφ και τον Αμαράλ πιο πίσω, έδειχνε ικανή τόσο να κρατήσει τους επιθετικούς της ΑΕΚ μακριά από το γκολ, όσο και να βγει με αξιώσεις στην αντεπίθεση.

Η επανάληψη

Χωρίς να αλλάξουν κάτι οι δύο ομάδες ξεκίνησαν στην επανάληψη, με την ΑΕΚ να έχει στο 48’ ένα καλό σουτ του Πινέδα μέσα από την περιοχή που έφυγε με την προβολή του Τζανδάρη κόρνερ.

Ο Τζανδάρης που είχε στο 56’ μια άσχημη πτώση στο έδαφος ύστερα από διεκδίκηση της μπάλας με τον Πόνσε και ο Βόκολος τον έκανε αλλαγή θέλοντας να τον προστατέψει. Έτσι στη θέση του πέρασε ο Τσούκαλος που πήγε δίπλα στο Μάλτσι και ο Νούνιες πέρασε στο κέντρο.

Το παιχνίδι κύλησε χωρίς φάσεις μέχρι το 68’, όταν η ΑΕΚ σκόραρε από πλάγιο! Ο Ρότα το εκτέλεσε η προσποίηση του Πόνσε άδειασε τον Τζανετόπουλο και όταν σούταρε, η μπάλα σκάζοντας πέρασε κάτω από τα πόδια του Κορνέζου και μέσα από τα χέρια του Κοσέλεφ για το 0-2.

Το 2ο γκολ της ΑΕΚ:

Χωρίς να έχει κάτι να χάσει πλέον ο Βόκολος έκανε τριπλή αλλαγή, βάζοντας Κοντονίκο, Λέικ και Σαντάνα που πήραν τις θέσεις - στο γήπεδο - των Μάλτσι, Σίντκλεϊ και Στάνκο. Δε θυμόμαστε στη μεγάλη κατηγορία, στην επίθεση να είχαμε ξανά αμιγώς Λαμιώτικο επιθετικό δίδυμο!

Μάλιστα στο 81’ ο Κοντονίκος «τρύπωσε» στην άμυνα της ΑΕΚ και σούταρε άστοχα όμως μετά από σέντρα του Σιμόν. Κοντονίκςο που πήρε και την κίτρινη κάρτα στο 85’ για μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Γιόνσον.

Στο 87’ από το πρώτο κόρνερ ου κέρδισε η Λαμία με τον Αμαράλ να το εκτελεί ο Σιμόν έπιασε κεφαλιά άουτ και αμέσως μετά είχαμε το ντεμπούτο και του Γιαννούτσου στη θέση του Τζανετόπουλου που λίγο νωρίτερα είχε γλυστρίσει και είχε ενοχλήσεις στο γόνατο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή πέτυχε το γκολ της χρονιάς. Έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα του Αμαράλ και του Λέικ και από πολύ μακριά πριν πέσει πάνω του ο Κορνέζος σούταρε δυνατά στέλνοντας την μπάλα στο αντίθετο «παράθυρο» του Κοσέλεφ.

Φοβερό γκολ του Γκαρσία:

Στο 93’ ο Γκαρσία έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Δικεφάλου, βρίσκοντας κενό στο αριστερό άκρο της Λαμιώτικης άμυνας και πολύ εύκολα πλάσαρε για το 0-4.

Το 2ο γκολ του Γκαρσία:

Δίκαιη η επικράτηση της ΑΕΚ σε ένα ακόμη παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος» όπου έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική παράδοση.

Μεγάλη τιμωρία για τους φιλάθλους και των δύο ομάδων η «βιαστική» απόφαση της ΔΕΑΒ να μην επιτρέψει φιλάθλους στον αγώνα που άνοιξε τα play offs.

Αναγκαστικά από τα μπαλκόνια για να δουν "από κοντά" την αγαπημένη τους ομάδα:

Συνθέσεις:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος (87’ Γιαννούτσος), Σίντκλεϊ (73’ Σαντάνα), Νούνιες, Στάνκο (73’ Κοντονίκος), Τζανδάρης (λ.τρ. 57’ Τσούκαλος), Αμαράλ, Μάλτσι (73’ Λέικ), Σλίβκα

Στον πάγκο, Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Λαμπρόπουλος, Τερεζίου

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (78’ Λιούμπισιτς), Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (83’ Σιντιμπέ), Μάνταλος (78’ Γκαρσία), Πόνσε (83’ Αραούχο), Ελίασον (83’ Χατζισαφί)

Αθανασιάδης, Μουκουντί, Γαλανόπουλος, Πισάρο

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Ευάγγελος Μανούχος, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Κωνσταντίνος Ψάρρης

4ος Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης

VAR: Ζαμπαλάς

AVARΚωνσταντίνου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση