Στη Λαμία την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος – Σήμερα τα δύσκολα στην έκτακτη σύνοδο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 09:19 Στη Λαμία την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος – Σήμερα τα δύσκολα στην έκτακτη σύνοδο

Με πολλές φωνές και… παραφωνίες, εισάγεται σήμερα 16 Νοεμβρίου στην έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, το προσύμφωνο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας.

Το θέμα αναφέρεται ως «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας», όπου βέβαια υπάρχει και η πρόταση να τεθούν εκτός δημοσίου σχεδόν 10.000 κληρικοί.

Θυμίζουμε ότι ο Μακαριότατος θα βρίσκεται στη Λαμία την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση που θα ακολουθήσει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης της Ιεραρχίας.

Ο προκαθήμενος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα παραβρεθεί στο τριακονταετές μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου Α', το οποίο θα τελέσει στις 18 Νοεμβρίου στη Λαμία, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ. Νικόλαος, που είχε και την πρωτοβουλία ως κατά σάρκα συγγενής του.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση