Λαμία: Ουρές στα ΑΤΜ και "έφοδος" στα σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 23:54 Λαμία: Ουρές στα ΑΤΜ και "έφοδος" στα σούπερ μάρκετ

"Στέγνωσαν" τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και στη Φθιώτιδα - "Σήκωσαν" και τα μακαρόνια από τα σουπερ μάρκετ.

Ο φόβος και ο πανικός είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει σε τέτοιες περιπτώσεις και δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά καταφέραμε να αντιδράσουμε ψύχραιμα.

Από τα πρώτα λεπτά μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, οι πολίτες και στη Φθιώτιδα σχημάτισαν ουρές στα ΑΤΜ σηκώνοντας όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν.

Οι εικόνες αυτές συνεχίστηκαν τις πρωινές ώρες και μεχρι το μεσημέρι με αποτέλεσμα να στεγνώσουν τα περισσότερα ΑΤΜ.

Μάλιστα κάποιοι που ειχαν φύγει από το μεσημέρι της Παρασκευής για να περάσουν το Σαββατοκύριακο στο χωριό τους, έσπευσαν τη νύχτα η το πρωί στο κοντινότερο ΑΤΜ ή επέστρεψαν στη Λαμία για να πάρουν χρήματα.

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο. Έχω μικρό παιδί. Πήρα κάποια χρήματα για τα απαραίτητα τρόφιμα κπλ....», έλεγε στο LamiaReport ενας από τους Λαμιώτες που είχε στηθεί υπομονετικά στην ουρά, έξω από την τράπεζα.

Έφοδος και στα σουπερ μάρκετ

Πρωτοφανείς ήταν οι εικόνες και στα σουπερ μάρκετ της πόλης, όπου από τις πρώτες πρωινές ώρες, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων για αγορές, που έδειχναν καταναλωτές σε σύγχυση και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και ε πανικό.

«Οι περισσότεροι παίρνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως ζυμαρικά, γάλατα σε κονσέρβες και άλλα. Είναι τουλάχιστον υπερβολικό αυτό που γίνεται...», είπε στο LamiaReport προϊστάμενος σουπερ μάρκετ της Λαμίας.

Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε και σε βενζινάδικα της πόλης, αφου ο κόσμος φοβάται ότι τις επόμενες ημέρες μπορεί να μην υπάρχουν όχτε καύσιμα. Ωστόσο, πρόβλημα στον εφοδιασμό της αγοράς δεν υπάρχει.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση