Συναγερμός για πυρκαγιά στη νότια Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 12:47 Συναγερμός για πυρκαγιά στη νότια Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ανησύχησαν οι κάτοικοι που ειδοποίησαν πυροσβεστική και αστυνομία…

Πυρκαγιά σε ξερά χόρτα εκδηλώθηκε γύρω στις 12:00’ το μεσημέρι της Τρίτης (1/11) στη νότια Λαμία πίσω από το σούπερ μάρκετ «ΜΕΤΡΟ» στο ύψος της οδού Σωκράτους με τη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ηλικιωμένος είχε ανάψει φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα, ωστόσο του ξέφυγε εκτός οικοπέδου με αποτέλεσμα να καούν καλαμιές και να ανησυχήσει η γειτονιά που ειδοποίησε πυροσβεστική αλλά και την αστυνομία.

Δείτε βίντεο:

Τελικά η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής έφερε άμεσα αποτελέσματα προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για ζωές ή περιουσίες.

Όπως είχε δηλώσει στο LamiaReport ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, μπορεί η αντιπυρική περίοδος να έχει τελειώσει, ωστόσο κι αυτή την εβδομάδα οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές και σε συνδυασμό με την ανομβρία των τελευταίων μηνών, δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιών και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Επιπλέον κατά τη χειμερινή περίοδο, παραμένουν σε ισχύ όσα προβλέπονται για την πρόληψη και την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση