Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 15:54 Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης»

Ιδιαίτερη χαρά για την ονοματοδοσία με τη συμπλήρωση 100 ετών λειτουργίας, στην οποία θα παρευρίσκεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος…

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση η εκπαιδευτική κοινότητα της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, υποδέχτηκε την είδηση της ευαρέσκειας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με την ονοματοδοσία του Σχολείου σε «Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας “Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης”».

Η χαρά τους έγινε μεγαλύτερη στο άκουσμα ότι στην τελετή ονοματοδοσίας θέλει να παραστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, επί τη συμπληρώσει 100 ετών λειτουργίας και προσφοράς της γεραράς Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιανουαρίου 2023, στο πλαίσιο του πρώτου εορτασμού της μνήμης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στις 22 Ιανουαρίου 2023.

«Θα θέλαμε, εκ μέρους ολοκλήρου της σχολικής μας κοινότητος, να ευχαριστήσουμε θερμά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την πρόθεσή του να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σχολείου μας, καθώς επίσης και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος και Πρόεδρο της Σχολικής μας Εφορείας κ.κ. Συμεών, μέλος της ΔΙΣ αυτής της περιόδου, για τις άοκνες, συνεχείς και ουσιαστικές πρωτοβουλίες αγάπης, στήριξης και περαιτέρω αναβάθμισης του Εκκλησιαστικού μας Σχολείου», σημειώνουν σε δελτίο τύπου οι άνθρωποι του Εκκλησιαστικού Λυκείου - Γυμνασίου Λαμίας και εύχονται:

«Ευχόμαστε, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, αλλά, πλέον, και μεσιτείαις του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ακοιμήτου φρουρού και ιλαρού συμπαραστάτου καθηγητών, μαθητών, προσωπικού και αποφοίτων της, η Σχολή μας να συνεχίσει κατά Θεόν την ανηφορική πορεία της και κατά τον δεύτερο αιώνα λειτουργίας της, επ’ αγαθώ της Εκκλησίας του Χριστού, επ’ αγαθώ της πατρίδας μας, επ’ αγαθώ της οικουμένης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση