Στο χορό των ρίχτερ και πάλι η νότια Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 15:24 Στο χορό των ρίχτερ και πάλι η νότια Εύβοια

12 σεισμοί μέσα σε τρεις ώρες στην ίδια περιοχή…

Με επίκεντρο την ίδια θαλάσσια περιοχή λίγα χιλιόμετρα νοτιανατολικά από το χωριό Ζάρακες του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, όπου σημειώθηκε ο σεισμό των 4,3 Ρίχτερ την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, είχαμε το πρωί της Πέμπτης τρεις ακόμη σεισμικές δονήσεις στα 3,6 και 3, 5 Ρίχτερ.

Αρχικά ο Εγκέλαδος «χτύπησε» με 3,6 Ρίχτερ στις 10:04, 9 χιλιόμετρα νοτιανατολικά του χωριού και σε βάθος 11,9 χλμ. Ακολούθησε στις 10:38’ σεισμός του ίδιου μεγέθους με λίγο μεγαλύτερο εστιακό βάθος στα 12,5 χιλιόμετρα και 8 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Κοινότητας Ζάρακες. Τρίτος σεισμός στα 3,5 Ρίχτερ στις 12:43 από την ίδια περιοχή και με εστιακό βάθος στα 10,7 χιλιόμετρα σύμφωνα πάντα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως περιγράφουν κάτοικοι των περιοχών Νέων Στύρων Ευβοίας, αλλά και από περιοχές της Αττικής, όπως ο Νέος Βουτζάς, το Μάτι, ο Διόνυσος και η Ραφήνα, ήταν σύντομοι αλλά και ισχυροί. Κάποιοι περιέγραψαν και ελαφρύ βουητό πριν ακολουθήσει το «κούνημα».

Δείτε πως κατέγραψε τους τρεις ίδιους περίπου σεισμούς, ο σεισμογράφος στον Άγιο Χαράλαμπο Μώλου:

Από τον πρώτο σεισμό και μέχρι τις 2:30’ το μεσημέρι καταγράφηκαν ακόμη 9 μετασεισμοί από 1,3 μέχρι 3 Ρίχτερ!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση