«Συνεδρίαση Παίδων» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Καρπενήσι (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 15:19 «Συνεδρίαση Παίδων» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Καρπενήσι (ΦΩΤΟ)

Μια διαφορετική «συνεδρίαση» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Καρπενήσι.

Μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Καρπενησίου συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους κ. Ελένη Κουτρομάνου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, προσήλθαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και πήραν τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων.

Ο Δήμαρχος Νίκος Σουλιώτης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Γκαρίλα και η αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Ζαλοκώστα τους υποδέχτηκαν και τους καλωσόρισαν με μεγάλη χαρά.

Η προσομοίωση της «συνεδρίασης» ξεκίνησε με την πρόεδρο του ΔΣ να τηρεί την διαδικασία έναρξης της συνεδρίασης και ενημέρωσε τους μικρούς συμβούλους για τον τρόπο λειτουργίας ενός δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος έθεσε προβληματισμούς και σκέψεις ενώ ζήτησε τις απόψεις των παιδιών σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα τους, την πόλη μας και την ανάγκη για προστασία της δημόσιας περιουσίας ενώ ολοκληρώθηκε η συζήτηση με αιτήματα και προτάσεις των παιδιών, τόσο για τους δημοτικούς χώρους όσο και για το σχολείο τους.

Συγχαίρουμε τους μικρούς μαθητές και την δασκάλα τους για τους προβληματισμούς και τον τρόπο σκέψης τους αλλά και για την έκδηλη και έμπρακτη αγάπη τους για την πόλη που μεγαλώνουν.

Από την πλευρά μας ευχόμαστε τα παιδιά ως ενεργοί, αυριανοί πολίτες του Δήμου Καρπενησίου να αποτελέσουν τους μελλοντικούς αυτοδιοικητικούς με δημοκρατικό ήθος και όραμα για τον όμορφο τόπο μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση