Το ευχαριστήριο της Κοινότητας Πελασγίας στο Χρήστο Σταϊκούρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 12:12 Το ευχαριστήριο της Κοινότητας Πελασγίας στο Χρήστο Σταϊκούρα

Τον Υπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα, ευχαριστούν με επιστολή τους, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πελασγίας του Δήμου Στυλίδας, για την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 40.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών εσωτερικής οδοποίιας.

Η επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα, σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, αναφορικά με τη προσωπική σας παρέμβαση, κατόπιν της οποίας προσκλήθηκε η Κοινότητα Πελασγίας, έπειτα από αρκετές επαναλαμβανόμενες άκαρπες προσπάθειες, που είχαν γίνει μέσω του Δήμου Στυλίδος, να καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης για αποκατάσταση ζημιών εσωτερικών δικτύων και υποδομών της Κοινότητας, για ποσόν ύψους σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000.00 €), στο πλαίσιο του «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών Άξονας Προτεραιότητας, 2.4» «Πρόληψη & Διαχείριση Κινδύνων» με τίτλο «Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών για τους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού».

Αυτή η παρέμβασή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κοινότητά μας, προκειμένου να επιλυθούν σοβαρά χρόνια προβλήματα που έχουν προκληθεί από επαναλαμβανόμενες φυσικές καταστροφές.

Εκτιμούμε ότι αφουγκραστήκατε και αντιληφθήκατε αυτές τις κρίσιμες ανάγκες για την επιβίωση της Κοινότητάς μας, κατά τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό, δεδομένου ότι κατά τη τελευταία τετραετία, οι απόπειρες μας, μέσω των ετήσια υποβληθέντων προγραμμάτων εκτελεστέων έργων 2020,2021,2022 και 2023 για ένταξη αυτών των αναγκών μας στα αντίστοιχα Τεχνικά Προγράμματα έργων και μελετών, δεν ευοδώθηκαν, καθώς δεν προωθήθηκε οιαδήποτε σχετική μελέτη προς κατάθεση από τον Δήμο Στυλίδας, αναφορικά με την Κοινότητα Πελασγίας.

Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι έχει ήδη εγκριθεί από το 2012 το Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Δημοτικής Ενότητας Πελασγίας Δήμου Στυλίδας (ΦΕΚ τ. Αναγκ. Απαλλ. & Πολεοδομικών Θεμάτων υπ' αρ. 328/24.10.2012), αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί οιαδήποτε πράξη εφαρμογής του και, επιπρόσθετα, ήδη από το 2012, κατόπιν ολοκληρωθέντος δημοτικού μειοδοτικού διαγωνισμού και εκτελεσθείσας αντίστοιχης σύμβασης, με παραληφθέντα όλα τα παραδοτέα, έχει εκπονηθεί η μελέτη για πλήρες αποχετευτικό σύστημα με βιολογικό καθαρισμό στη Δημοτική Ενότητα Πελασγίας, αλλά και αυτή παραμένει στα αζήτητα, χωρίς μια απλή επικαιροποίηση, από το Δήμο Στυλίδας, στον οποίο συγχωνευθήκαμε αναγκαστικά βάσει νόμου.

Γι' αυτό, αισθανόμενοι ότι συνειδητοποιήσατε την μακροχρόνια εγκατάλειψη της Κοινότητάς μας, που πασχίζει και αγωνιά για την καθημερινή επιβίωσή της, σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Σας επισυνάπτουμε την πρόταση της Κοινότητάς μας για την αξιοποίηση της χρηματοδότησης.

Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΖΩΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΑΝΤΑΦΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ ΤΣΑΛΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση