Γιατροί Νοσοκομείου Λαμίας: Πάρτε πίσω την απόλυση συναδέλφου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 08:30 Γιατροί Νοσοκομείου Λαμίας: Πάρτε πίσω την απόλυση συναδέλφου

Είχε νοσήσει με covid τον Ιανουάριο του 2021 και έκτοτε δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Το συνάδελφό τους ιατρό - πνευμονολόγο Δημήτρη Τζήμα, που τελεί υπό απόλυση, στηρίζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λαμίας (Ε.Ν.ΙΑ.Λ.).

Πρόκειται για το γιατρό του Νοσοκομείου Λαμίας που ήταν από τους πρώτους που ρίχτηκαν στη μάχη κατά της covid-19 υπηρετώντας στο Πέτρινο κτίριο. Μάλιστα νόσησε λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2020 και στις 5 Ιανουαρίου είχε εισαχθεί εσπευσμένα στη ΜΕΘ Covid, όπου έμεινε μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στην Γενική ΜΕΘ αφού είχε αρνητικοποιηθεί, συνεχίζοντας τη μάχη για τη ζωή του. Μόλις στις 10 Φεβρουαρίου 2021 είχε μεταφερθεί σε απλό θάλαμο στην Πνευμονολογική Κλινική, ωστόσο η ασθένεια, σύμφωνα με τους συναδέλφους του του άφησε πολλά προβλήματα (post covid) και από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να επανέρθει σε αυτό το διάστημα «το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η Πολιτεία» τον απολύουν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το διάστημα που βρισκόταν στο Νοσοκομείο ως ασθενής, νόσησε και η σύζυγός του και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους που έμειναν κι εκείνα στο Πέτρινο κτίριο.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΙΝΑΛ:

«Ο πνευμονολόγος συνάδελφός μας κος Τζήμας Δημήτριος τελεί υπό απόλυση. Είναι ο συνάδελφος που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, στην αρχή της πανδημίας, υποστηρίζοντας τη λειτουργία της κλινικής Covid (πέτρινο). Είναι ο συνάδελφος μας που νόσησε από covid. Νόσησε πολύ βαριά. Διασωληνώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ.

Νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ σαράντα ημέρες και βγήκε νικητής. Με σοβαρές  post covid  επιπλοκές, κυρίως από το αναπνευστικό σύστημα. Σήμερα το αναπνευστικό του υπολείπεται σημαντικά σε λειτουργία από το φυσιολογικό.  Η θέση του  Εθνικού Συστήματος Υγείας και της πολιτείας είναι η απόλυσή του. Ούτε χειροκροτήματα, ούτε επευφημίες.

Εμείς οι γιατροί του Γ.Ν.Λαμίας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον πνευμονολόγο γιατρό κο Τζήμα Δημήτριο,  τον αποτροπιασμό μας στην ανάλγητη απόφαση της απόλυσής του και καλούμε τους υπεύθυνους να αναθεωρήσουν και να φερθούν με ανθρωπιά  και αξιοπρέπεια στον συνάδελφο μας, πατέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών.

Ζητούμε από τον υπουργό και την υφυπουργό υγείας να κάνουν το αυτονόητο, να αντιμετωπίσουν  το θέμα με κοινωνική ευαισθησία και να καταλήξουν σε μια σύννομη  και ηθικά δίκαιη απόφαση.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση