Φθιώτιδα: Κατέστρεψαν τα αλσύλλια για να μην πάρουν φωτιά!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 18:27 Φθιώτιδα: Κατέστρεψαν τα αλσύλλια για να μην πάρουν φωτιά!

Τους είπαν ότι θα κλαδέψουν επικίνδυνα δέντρα και τα έκοψαν από τη ρίζα...

Μεγάλη καταστροφή υπέστησαν τα αλσύλλια της Δημοτικής Ενότητας Πελασγίας στις θέσεις «Τραγάνα» και «Προφήτης Ηλίας» από συνεργεία που διενεργούσαν εργασίες κοπής επικίνδυνων δέντρων σε γραμμές τάσης.

«Η ενημέρωση που είχαμε, ήταν για διακοπή της ηλεκτροδότησης, προκειμένου να κλαδευτούν κάποια επικίνδυνα πεύκα στα συγκεκριμένα αλσύλλια, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και της επικινδυνότητας που ελλοχεύουν», λέει στο LamiaReport ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΔΕ Πελασγίας, Γιάννης Πρεμέτης.

«Αυτό που αντικρίσαμε όμως είναι η απόλυτη καταστροφή! Και τα δυο σημεία ανήκουν στην εποπτεία του Δασαρχείου και θεωρήσαμε πώς υπάρχει ο απόλυτος έλεγχος. Δυστυχώς, η εικόνα μας διαψεύδει», προσθέτει ο κ. Πρεμέτης και ξεσπά αντιπροσωπεύοντας και τους κατοίκους της περιοχής που είναι αγανακτισμένοι: «Είναι απαράδεκτο, να καταστρέφουμε πνεύμονες ζωής, περιοχή όπου τις απογευματινές ώρες οι κάτοικοι περπατούν, υπάρχει παιδική χαρά, βρίσκονται οι σχολικές μονάδες. Είναι λυπηρό, και θα κινήσω όλες τις διαδικασίες, για τις ευθύνες που αναλογούν αλλά και την αποκατάσταση του αλσυλλίου.

.»Άλλο να προφυλάξουμε από ενδεχόμενη πυρκαγιά, και άλλο αυτή η εικόνα», καταλήγει ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Στυλίδας αρμόδιος για την περιοχή.

Δείτε το βίντεο και τις εικόνες που είναι αποκαλυπτικές για το τι ακριβώς εργασίες έγιναν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση